Vi beger oss ner till Småland för den andra semifinalen mellan Växjö och Frölunda. Gästande Frölunda tog ledningen i matchserien efter att ha visat upp ett starkt försvarsspel i det första mötet. Lyckas laget behålla den fina insatsen och ge Växjö en rejäl fight i rond två?

  • Match: Växjö – Frölunda
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Växjö
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 31/3, 18:30

vaxsjo_200V.S frolunda_200

Frölunda tog ledningen i matchserien efter en 4-1 seger på hemmaplan. Ledningsmålet från hemmalaget kom tidigt och det innan ens fyra minuter var spelade. Första perioden var i sin helhet förhållande vis jämn med något övertag för Växjö.
I den andra perioden tog Växjö över allt. Det radades upp målchanser och skotten duggade tätt mot Frölunda-målet. Kvittering kom, men när Växjö tog en utvisning sista fem minuterna kom ledningsmålet för Frölunda. Inte logiskt eller rättvist.
I den tredje perioden försökte Växjö. Frölunda försvarade sig bra och lät aldrig bortalaget få några som helst större mål möjligheter. Istället kom 3-1 och därefter 4-1 i öppen kasse.

En seger som kanske inte var fullt rättvis men ett Frölunda som spelade ett strålande försvarsspel bäddade för segern.

Växjö var inför säsongen stora kandidater att bärga LeMat pokalen när säsongen summeras. Laget har växt mer och mer under säsongen och i kvartsfinalspelet hade inte Örebro mycket att säga till om, trots att det blev 4-2 i matcher.
Växjö var det bättre laget och borde egentligen ha avgjort någon match tidigare.
På hemmaplan är Växjö starka. I ett orangefyllt hav inne i Vida Arena är det inte många lag som lyckas sno med sig poäng. Växjö blev bara poänglösa i fem ynka hemmamatcher under grundserien och blev seriens tredje bästa hemmalag.

Frölunda var ett av seriens bästa bortalag under grundserien, men det är skillnad på bortais mot hemmais. Frölunda slog ut Luleå efter en sanslös vändning med 4-3 i matcher efter att ha vänt underläge 1-3 i matchserien. Av Frölunda’s tre förlustmatcher kom två av dessa på bortaplan mot Luleå.

Sex möten hittills för säsongen.
Frölunda är nu uppe i 4-2 i inbördesmöten och med segern i semifinal ett bröt laget Växjö’s trend med två raka segrar över göteborgarna.

29.03.15SHLFrölundaVäxjö4 : 1
17.02.15SHLVäxjöFrölunda3 : 0
24.01.15SHLFrölundaVäxjö2 : 3
25.11.14SHLVäxjöFrölunda1 : 2
(1 : 1)
30.10.14SHLFrölundaVäxjö3 : 2
(2 : 2)
09.10.14SHLVäxjöFrölunda1 : 2

I Vida Arena har Växjö tre segrar på lagens fem senaste möten.

Det luktar en lång matchserie på långa vägar.
Hemmaplan kommer bli en viktig faktor mellan dom här lagen. Båda lagen är hemmastarka och starka på bortais. Men med sina fans sjungandes i hemmaborgen är lagen svårslagna.
Växjö är ett av SHL’s bästa hemmalag och i en arena som oftast är maxad blir det ett ruggigt tryck. Växjö vann sina två sista hemmamatcher mot Örebro, och inte bara vann. Laget nollade även närkingarna i båda matcherna.
Växjö har ett gott självförtroende på hemmaplan och med vetskapen om att hemmaplan kommer kunna bli den avgörande faktorn vet laget vad som kommer krävas.
Växjö var det bättre laget i match ett. Frölunda försvarade sig väl, frågan är om laget kan göra det så bra igen? Det kommer vara svårt i ett utsålt Vida Arena.
Fortsätter Växjö spelet som laget visade upp i drygt två perioder kommer Frölunda få det tufft och jag blir förvånad om det inte står 1-1 i matchserien efter kvällens match. Även med i åtanken är att Frölunda saknar tunga pjäser som M. Kahnberg, A. Johnsson och N. Lasu medan Växjö är skadefria.
Mitt spel Växjö som segrare inklusive övertid till 1,80 hos bet365