Två lag som är inne i en tung form möts inne i Vida Arena i Småland. Hemmalaget Växjö utförde en plattmatch mot Färjestad och visade under stora stunder att något inte stämmer med harmonin i truppen. Frölunda då, nollade hundrafemtiofyra minuter och två raka förluster? Offensiven är sval och skador/sjukdomar existerar. Vad kan vi vänta oss i detta möte egentligen?

  • Match: Växjö - Frölunda 
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Frölunda  
  • Odds: 1,98 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 28/1, 19,00 

Regerande SM-guldlaget Växjö går inte alls som tåget den här säsongen. Något saknas i truppen och i förra matchen mot Färjestad agerade laget uddlöst i period två och tre och flertalet spelare tappade huvudet med otroligt onödiga utvisningar. Växjö förlorade till slut med 1-4 och inkasserade lagets tredje förlust på dom fem senaste omgångarna.
Det leder till att vara seriens elfte formstarkaste lag med fem poäng av dom femton senast möjliga och Växjö sjunker sakta neråt i tabellen. Nu befinner sig laget sig blott på en sjunde plats med sextio poäng efter trettiosju omgångar. Det är förvisso bara målskillnaden som håller laget ifrån direktplatsen till slutspel, men det ser inte bra ut i dagsläget.

Och speciellt inte i hemmaspelet. Växjö är blott seriens tionde bästa hemmalag med ”bara” trettioen inspelade poäng efter arton hemmamatcher.
Formen i hemmaborgen är inte heller något att sticka ut med. Två segrar på dom fem senaste hemmamatcherna. Något positivt är att laget vann sin förra hemmamatch med 4-3 efter övertid mot Örebro.

Växjö saknade sist I. Heikkinen, E. Larsson och J. Hilding. Trion ser även ut att missa kvällens match.

vaxsjo_200 V.S frolunda_200

Frölunda, inte ett mål framåt på drygt hundrafemtiofyra minuter. Två raka förluster utan ett mål framåt och nollningarna har kommit mot Linköping, 0-5 och HV71, 0-2. Blott två segrar på dom fem senaste matcherna och med endast sex inspelade poäng på dom femton senast möjliga är laget blott seriens tionde formstarkaste lag.
Dessutom har göteborgarna tappat serieledningen till Skellefteå och befinner sig nu först på en andra plats med sjuttionio poäng efter trettiosju omgångar. Förvisso är det bara ett poäng upp till serieledarna och det är något positivt att tänka på.

Frölunda’s bortaspel den här säsongen går inte anmärka på speciellt mycket. Tolv segrar på sjutton bortamatcher och hela trettiofyra poäng inspelade på bortais. Det gör laget till seriens andra bästa bortalag och Frölunda är dessutom det lag som har gjort flest mål på bortaplan av samtliga lag i SHL.
Förlust i förra bortamatchen mot Linköping, 0-5 och lagets andra raka bortaförlust. Innan dess var Frölunda uppe i fyra raka segrar på bortaplan.

Frölunda saknade massor av backar förra matchen men återfår O. Fantenberg och C. Persson.

Lagens tredje möte av fyra möten den här säsongen.
Varsin hemmamatch har ägt rum från vardera håll. Det gemensamma är att Frölunda har gått segrande ur båda fighterna. Först en 5-3 seger när laget gästade Vida Arena. Efter det blev det en klar 5-0 seger hemma i Scandinavium.
Sett över lagens fem senaste möten har Växjö två segrar och Frölunda tre.
De fem senaste mötena inne i Vida Arena har resulterat i fyra segrar för Växjö och en för Frölunda.

Tar Frölunda tredje raka segern över Växjö den här säsongen?
Att det ska bli verklighet finns det en hel del som talar för. Vi börjar med att laget återfår viktige Fantenberg och dessutom återkommer Persson som ger en betydligt stabilare grund på backsidan. Medan Växjö saknar sin backklippa Heikkinen, troligtvis även Larsson och Hilding. Vilket är mycket kännbara bortfall.
Frölunda’s offensiv har gått i stå, men att möta Växjö passar utmärkt att trampa igång den igen. Det på grund av att Frölunda’s offensiv på bortais är strålande, flest gjorda mål av samtliga lag på bortaplan. Laget har dessutom mäktat med att göra TIO mål på två möten mot Växjö och Växjö’s defensiv den här säsongen är ojämn.
Frölunda trivs dessutom på bortaplan och är seriens näst bästa bortalag medan Växjö ”bara” är seriens tionde bästa hemmalag och med det spel Växjö visar upp för tillfället har Frölunda alla möjligheter att vända på sin dåliga trend.
Växjö’s agerar slarvigt, grinigt och har bara en förstakedja som levererar. Och gör den inte det, då är laget oerhört svaga framåt.
Mitt spel blir att Frölunda sätter punkt på formsvackan och spelar en bortaseger inklusive övertid och straffar till 1,98 hos Unibet.