Den sjunde omgången av SHL’s grundserie ska fullbordas under fredagskvällen med två matcher. I en av matcherna finner vi mötet mellan Växjö och Djurgården. Två lag som mötte varandra redan i tisdags i slutspelet i Champions Hockey League och där Djurgården tog sig vidare. Nu kan vi räkna med ett rejält revanschsuget hemmalag. Men räcker det för seger?

  • MatchVäxjö – Djurgården
  • Liga: SHL
  • Speltips: Växjö
  • Odds: 1,86 @ Nordicbet
  • Insats 3,5/5 units
  • Spelstopp: 9/10, 19:00

Växjö fick inte till avancemanget med dubbelmötet mot Djurgården i Champions Hockey League. Laget förlorade match ett av två med 4-3 och när det var returmatch i tisdags slutade match oavgjort, 3-3 och Växjö fick se sig utslagna från turneringen.

Blickar vi då mot SHL har Växjö inte alls kommit upp i den nivån laget hade förra säsongen, när det gick hela vägen fram till ett SM-guld. På lagets sex inledande matcher har det bara blivit två segrar och ynka sex poäng i poängprotokollet. Det leder till en blygsam elfte plats i tabellen med sex poäng upp till direktplatsen för slutspel.

I Vida Arena brukar Växjö annars vara oerhört starka i det orangea havet. Men under säsongens tre först hemmamatcher har det bara blivit en seger och det var mot nykomlingen Malmö. Annars är det två förluster, Luleå 2-3 och Frölunda 3-5. Totalt blir det bara tre poäng och Växjö är seriens tolfte bästa hemmalag.

Jag finner ingen info om skador i hemmalaget.

vaxsjo_200 V.S Djurgården

Djurgården gick som sagt vidare i Champions Hockey League efter dubbelmötet mot just Växjö. I returmötet skall det sägas att slarv från Växjö’ sida i den tredje periodens inledning var det som kostade avancemanget. En tappad 2-1 ledning till underläge 2-3 som istället var räddningen för Djurgården.

I SHL har det gått okey för Stockholmslaget som har efter sex omgångar spelat ihop tio poäng och landar på en sjunde plats i tabellen. Laget är bara två poäng bakom femman Örebro och sexan Skellefteå. Dock bara ett poäng före åttan Rögle.
I den senaste omgången besegrades Malmö med 3-0 på hemmaplan och Djurgården tog sin andra raka seger.

I den senaste bortamatchen bröt Djurgården sin borta svit, det vill säga förlora när laget besegrade Rögle med 2-1 nere i Ängelholm. Dessförinnan hade det blivit två raka förluster mot Karlskrona 2-4 och Linköping 2-3 efter övertid.
Djurgården har därmed tagit fyra poäng på bortais och är med den poängskörden seriens femte bästa bortalag.

Djurgården kommer till spel utan:
M. Tellqvist (spelar eventuellt)
A. Fällström
P. Holm
M. Ljungh

Fem möten förra säsongen.
Lagen har som sagt mött varandra i Champions Hockey League nyligen och där blev det en oavgjord match och en seger för Djurgården.
Under förra säsongen vann Växjö tre av fem match. Varav båda hemmamatcherna laget hade.
Dom fem senaste mötena mellan lagen inne i Vida Arena har resulterat i tre segrar för Växjö, en seger för Djurgården och en match slutade oavgjort. (Champions Hockey League)

Blir det en hemmaseger ikväll?
Ja, det ska det bara bli. Djurgården kommer till spel med ett avancemang i bagaget efter blotta förskräckelsen i Champions Hockey League där Växjö var det bättre laget i samtliga perioder under returmötet och hade målchanser så det räckte och blev över. Men på grund av ett svagt försvarsspel och målvaktsarbete mot ett effektivt Djurgården räddade det stockholmarna från att åka ut. Men segern kostade en del. Målvakten M. Tellqvist blev skadad och även P. Holm. Sedan tidigare saknas A, Fällström och M. Ljungh. Spelare som gör att bortalaget tappar i styrka och försvagas markant.
Det ska Växjö absolut kunna utnyttja då laget är revanschsuget sen mötet, men även för inledningen laget har gjort i SHL. En svag elfte plats och Växjö är allt annat än nöjda. Matcherna på slutet har däremot varit ett steg i rätt riktning och Växjö ser verkligen ut att börja vara på gång. Det som talar mer för hemmaseger är att Växjö trivs inne i Vida Arena mot Djurgården. Tre raka segrar hemmasegrar om vi räknar SHL spel.
Fredagsmatch med ett orangea fyllt hav och hungrigt hemmalag öppnar för att Växjö tar andra raka segern i SHL.
Mitt spel blir Växjö till 1,86 hos Nordicbet.