Hämtar ytterligare ett innebandyspel från den Svenska Superligan vars grundserie är inne i det absoluta slutskede med endast två omgångar kvar. Ett flertal lag har alltjämt placeringar att slåss för, däribland ett formstarkt Växjö som går för slutspel när man nu ska ta sig an Caperiotäby. En fullpoängare är ett måste och dagens uppgift känns fullt överkomlig.

  • Sport: Innebandy
  • Liga: Superligan
  • Match: Växjö – Caperiotäby
  • Spel: Växjö (0-2 handicap)
  • Odds: 2,00 @ Nordicbet
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 17.00 2/3

Växjö har i en position som nykomlingar stått för en riktigt stark spurt sedan årsskiftet vilket kan bära hela vägen till en kvartsfinal, vilket hade varit en riktigt fin prestation. I nuläget innehar man den sista slutspelsplatsen på betydligt bättre målskillnad än Granlo och med samma lag kvar att möta i den sista omgången, vilket bäddar för en rysare, har man allt i egna händer. Man står i nuläget som ett av seriens formstarkaste lag där man har vunnit (under ordinarie speltid) 6 av sina 7 senaste matcher, vilket är ett väldigt imponerande facit där det enda poängtappet under den här perioden har kommit till mot serieledande Storvreta. Tidigare i veckan besegrades ett redan avsågat Jönköping där ”Vipers” fortsätter att producera en fin mängd av mål framåt. Ett ess i rockärmen att man har återfått den långtidsskadade Linus Jämtdal, poängkung i Allsvenskan ifjol med ett förflutet hos dagens motstånd.

Hemmalaget kommer till spel med nästintill ordinarie trupp utan några direkta avbräck.

2590996_1200_675

Caperiotäby har som väntat gått en tung säsong till mötes där en av de senaste årens aspiranter till SM-guldet i princip är klart för nedflyttning. I och med att Dalen tog poäng (mot tidigare nämnda Granlo borta) i veckan måste Täby, som blev utklassat av Falun kvällen innan, vinna båda sina återstående matcher och ta in minst 31 mål på laget närmast ovanför strecket – förutsatt att de förlorar sina kvarstående matcher. En uppgift som ska vara omöjlig för stockholmarna som har blivit nedmonterat på massvis av fina spelare över de två senaste säsongerna. Man går in till den här matchen med svagast tänkbara trend med 8 förluster i följd, de flesta med klar marginal, och får nu återigen klara sig utan tongivande spelare.

Bortalaget får alltjämt klara sig utan Andreas Ackevi där den fina tvåvägsspelaren och hans kvaliteter har saknats under slutspurten. Även stora frågetecken på Sebastian Gafvelin (lårskada) och Pierre Ahlberg (sjukdom).


Det är något uppgivet i bortalägret där jag misstänker att eventuellt någon spelare till, utöver de som redan har strukits, kan saknas där suget på den långa bussresan ner till Småland inte kan vara särskilt stort för en match som känns något avslagen för deras del. Caperiotäby har varit bedrövligt sedan årsskiftet medan Växjö har presterat väldigt väl och man har allt att spela för där en fullpoängare måste fiskas in inför den sista omgången. Bortalaget har under den här sviten på noll inspelade poäng över 8 matcher förlorat samtliga av dessa tillställningar med minst 3 bollar och jag anser nog att tillräckligt borde tala för att det kan ske på nytt.

Medelinsatsen spelas på Växjö att vinna matchen med en marginal på minst 3 mål. Nordicbet sticker ut något att jämföra med övriga spelbolag som placerar sig under 1,85.

/Puyol