En match i SHL då den fyrtionde omgången ska fullbordas. Växjö tar emot Brynäs hemma i Vida Arena. Växjö kommer till spel med förlust i den senaste matchen och Brynäs förlorade även dom sin senaste. Det blev droppen för laget som sparkade Tommy Jonsson och hans crew och plockade in Thomas Bulan Berglund som huvudtränare istället. Kommer tränarbytet att hjälpa Brynäs uppåt i tabellen?

  • Match: Växjö – Brynäs
  • Serie: SHL
  • Speltips: Mål innan 09:59? JA
  • Odds: 1,85 @ Unibet
  • Insats: 2.5/5 units 
  • Spelstopp: 23/1, 19:00

Växjö kommer till spel med förlust i den senaste omgången. Laget åkte upp till Norrbotten för att möta Luleå. Luleå tog ledningen under den första perioden, men kvitteringen kom med nitton sekunder kvar av perioden. Därefter blev det stopp i Växjö’s målproduktion och Luleå vann matchen med 3-1.

Förlusten blev Växjö’s andra på lagets fem senaste matcher. På dessa fem matcher har laget tagit nio poäng och är seriens tredje formstarkaste lag.
Med en stigande form har Växjö knappat in på lagen ovanför sig och blir det tre poäng ikväll står laget på sextiofyra pinnar och bara två poäng bakom trean och fyran. Men just nu är det sextioen poäng efter trettionio spelade matcher och en femte plats.

Hemma i Vida Arena är Växjö alltid starka. Laget har efter tjugo hemmamatcher tagit trettioåtta poäng. Det gör Växjö till seriens sjätte bästa hemmalag. Växjö har på dessa matcher tagit poäng i femton av tjugo.
Växjö vann sin senaste hemmamatch. Då mot Djurgården med 4-3. Segern innebar lagets tredje raka hemmaseger och det har blivit tre segrar och två förluster på Växjö’s fem senaste hemmamatcher.  Noterbart är att det har blivit mål innan tio minuter i fyra av dessa fem matcher.

vaxsjo_200 V.S brynas_200

Brynäs kommer till spel med  nya tränare i båset efter att laget sparkade huvudtränaren Tommy Jonsson efter förlustmatchen senast. Då blev det förlust hemma mot Skellefteå med pinsamma 2-7. Det stod 5-0 till Skellefteå efter den första perioden. Ny tränare blev Thomas Berglund och Petter Nilsson som har tränarerfarenheter från tiden i Luleå.

Annars har Brynäs trots allt en hyfsad form. Tre segrar på lagets fem senaste matcher och åtta inspelade poäng, seriens sjätte formstarkaste lag.
Men trots det finner sig laget på en tung placering. Brynäs ligger på en tionde plats med fyrtioåtta poäng efter trettionio matcher. Det är samma poängskörd som nästjumbon Leksand, som däremot har en match mer spelad och en sämre målskillnad.

Bortaspelet är Brynäs stora problem den här säsongen. Endast nio tagna poäng efter nitton bortamatcher. Det gör utan tvekan Brynäs till seriens sämsta bortalag. Laget har endast tagit poäng i fyra av dessa matcher.
Brynäs förlorade sin senaste match mot Örebro på bortaplan med 2-1. Det var Brynäs fjärde förlust på sina fem senaste bortamatcher. Noterbart är att i två av dessa fem matcher har det blivit mål innan tio minuter spelade.

Det är dags för säsongens fjärde möte av fem.
I dom tidigare matcherna har Växjö gått segrande ur samtliga. Det första mötet vanns i Gävle med 2-1 efter straffar. Detta efter att Växjö kvitterade med endast tre sekunder kvar.
I den andra matchen i Växjö vann Växjö med 5-2.
Och i den senaste matchen vann Växjö på bortaplan med 4-0. Noterbart är att i dessa matcher har det blivit i en match mål innan tio minuter.
Lagens fem senaste möten i Vida Arena har resulterat i två segrar för Växjö och tre för Brynäs. Noterbart är att två av fem matcher har det blivit nätat innan den tionde spelminuten.

Fredagsmatch, fullsatt och bra tryck!
Allt talar för att det ska bli en kanonmatch. Detta på grund av det är två lag som har godkända former och Brynäs kommer till spel med nya tränare.
Bulan meddelar på lagets hemsida att Brynäs ska gå ut och spela offensivt och satsa framåt. Det är så spelfilosofin är tänkt och några ändringar har skett i laget.
Att då åka till Vida Arena där det har blivit mål åt något håll i fyra av Växjö’s fem senaste hemmamatcher bådar gott.
Växjö kommer gå ut stenhårt för att ta ledningen och visa hemmapubliken om vilket lag som är bäst och ska föra matchen. Gör Brynäs då som Bulan säger så kommer laget satsa offensivt och kontra på Växjö’s spelidé.
Att då kliva in i Vida Arena med bra tryck från läktaren och en revanschlusta/spelsug att visa sin nya tränare att vi är bättre än vad vi varit är kanon.
Båda lagen har gjort massor med mål under säsongen och försvarsspelet har varit mindre imponerande under stora delar av säsongen.
Med stora chanser att det kommer bjudas på hawaii-hockey under matchinledningen gör att jag spelar mål innan den tionde minuten till 1,85 hos Unibet