Efter dagar av regn och blåst i Göteborg så har det äntligen börjat klarna upp, och helgen ser ut att bli riktigt fin. Med andra ord kan det bli en bra fredagskväll på Ruddalens IP, inte minst då det är andraplacerade Västra Frölunda som tar emot tredjeplacerade Kungsbacka IF. Serien är jämn och båda lagen behöver 3 poäng i en match som den här.

  • Match: Västra Frölunda – Kungsbacka IF
  • Spel: Kungsbacka IF
  • Odds: 3,55 @ NordicBet
  • Insats: 3/5 Units
  • Spelstopp: 19:00

Västra Frölunda såg skakiga ut i början trots okej spel stundtals, men allt eftersom säsongen har fortsatt så har man blivit bättre och bättre. Anfallsspelet fungerar utmärkt och man har gjort 11 mål på de 2 senaste matcherna, visserligen har man mött seriens två sämsta lag enligt mig, men det är fortfarande imponerande. Det ska dock sägas att man släppte in 4 mål i 6-4 vinsten mot IK Virgo, och då är Virgo ett av seriens mest fantasilösa lag offensivt sett enligt mig. Så ett utropstecken för offensiven, men ett frågetecken för defensiven. Nu står ett ganska jämnt Kungsbacka IF på andra sidan, ett Kungsbacka IF som allt som oftast gör mål, men som är otroligt svåra att göra mål på. Västra Frölunda är favoriter här, med allt rätt, men matchen är nog jämnare än vad spelbolagen anser.

Vastra_frolunda_if2219301

 

Kungsbacka IF som senast gick upp från Division 4 Halland Elit har inlett första 7 omgångarna riktigt bra. Man har i den här jämna serien tagit 1 poäng mindre än serieledarna Skoftebyn, och då ska det sägas att man var det bättre laget i samtliga poängtapp den här matchen. Samtliga vinster har varit väldigt övertygande, men i 3-1 segern mot Vallen kostade det 2 utvisningar där yttermittfältaren Anton Millesson är det jobbigaste avbräcket. Man skapade dock väldigt många bra målchanser senast mot Åmål, och 1-1 resultatet speglade inte alls matchen utan Åmål gjorde mål på sin enda målchans i matchen, i den 85e matchminuten. I förlusten mot Mellerud var man också väldigt bra, men ineffektivitet i kombination med slarvigt försvarsspel gör att Mellerud vinner med 3-2. I 1-0 förlusten mot Virgo var man det bättre laget i första halvlek, men efter flertalet missade målchanser varav ett friläge så gör Virgo 1-0 efter en kommunikationsmiss mellan målvakt och försvarare i Kungsbacka.

Som sagt, Kungsbacka IF gör ofta bra matcher, men det gäller att man är effektiva när lägena väl kommer, för annars blir man straffade. Jag tror att Kungsbacka har bra chans att  trycka in flera mål på Västra Frölunda som inte är ligans bästa lag defensivt.


Västra Frölunda har blivit för stora favoriter, och enligt mig är Kungsbacka IF spelbart ner till 3,30. Vi testar en medelpeng på bortavinst!