Det är dags för superderby mellan Västervik och Vimmerby på onsdagskvällen och jag tror mig ha hittat ett riktigt grymt spel till ett grymt odds. Jag tycker bolagen är helt ute och cyklar när det gäller oddsättningen då ett av lagen är mer komplett än det andra. Och dessutom har man fått igång ett spel, till skillnad från början av säsongen. Vi har riktigt fint värde då jag tycker det är fel favorit.

  • Match: Västervik – Vimmerby
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Vimmerby
  • Odds: 2.60 @ Bet365
  • Insats: 8/10 units
  • Spelstopp: 7/11, 19.00

Västervik är ett av mina favoritlag när det gäller division 1, men jag tycker faktiskt att bolagen har satt fel favorit i denna match. Självklart är det fortfarnde ett riktigt bra lag med en förstafemma som alla spelade i Vimmerby förra säsongen. Jocke Hedblad och Emil Georgsson har fortsatt att ösa in poäng i sin nya klubb och har nu också fått Simon Casselstrand som tredjelänk. De har fortfarande Eric Przepiorka i truppen, men han har trots många försök ännu inte nått den nivå han ska ligga på. Västervik har dock fått ett par skadade spelare inför denna match. En av de viktigaste backarna Niklas Grahn är avstängd efter en ful tackling mot Skövde senast. Även Linus Bognestrand, Tomas Jörbrink och Tom Nordin saknas pågrund av skador. Tobias Lundqvist skulle inte spela från början då han haft hjärnskakning under ett par vecckor, men pågrund av backbristen så väljer de att spela honom ändå. Sen hur mycket speltid han får är oklart då han gjort två träningar på tre veckor. De har allstå 5 ordinarie backar  tillgängliga och därför får Dennis Fröland agera back mot Vimmerby. Tillägg att defensiven varit Västerviks stora problem denna säsongen. Tunnt på backsidan redan innan, och ännu tunnare nu. Jag tänkte spela Vimmerby innan jag ens visste dessa avbräck.

Vimmerby har fått upp ångan, som jag redan skrivit ett par gånger tidigare. De har ett mer komplett och välbalanserat lag än de hade förra  säsongen. Då levde man mycket på första femma (som idag spelar i Västervik). Iår har man fler spelare som kan producera och har dessutom fått in ett par tunga backnamn i Henrik Tång, Tobias Jonsson och Oscar Carlsson, vilket var Vimmerbys problem förra året. Nu spelar man betydligt mycket mer tryggt i egen zon. Man får även tillbaka två spelare till denna matchen och det är Marcus- och Rasmus Schelin som har tränat för fullt länge, men man har valt att inte chanse med dessa då de har en bred trupp. Man har som sagt kommit igång efter en ganska trög start. Man har gjort fler mål än Västervik och dessutom släppt in mindre. Framåt har man flertalet duktiga spelare, men framförallt kaptenen Jakob Karlsson som står för mycket framåt. Man har en otrolig bredd och i och med att bröderna Schelin återvänder till lineupen så har de fått ännu mera spets än vad de redan har. Bakåt har man stabile Calle Brattenberger som förra året var en stor anledning till Vimmerbys framgångar. Även han har kommit igång efter en seg start. Vimmerby saknar Eric Johansson och Robin Ekström.


Henrik Tång

Som sagt, det är derby mellan två bra och den är inte på nåt sätt säker, men oddset är alldeles för högt. Vi får 2.60 hos Bet365 på Vimmerbyseger och det är riktigt bra. Andra bolag ligger runt 2.40 och jag tycker startoddset borde vara runt 2 på Vimmerby. I höstens möte ledde Vimmerby med 1-0, men tappade segern i sista perioden och blev istället förlust med 2-1. En match som Vimmerby borde ha vunnit om man tittade på klara målchanser. Räkna med revanschlusta hos bortalaget. Västerviks tränare Mattias Karlin anser att Vimmerby är favoriter, vilket även jag gör, trots att man har hemmaplan och ligger före i tabellen. Defensvia brister och avbräck hos hemmlaget gör att jag väljer Vimmerby idag. De är ett mer komplett lag. 8 units får det bli.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

Lycka till!

/Heden