Fredagkväll och det vankas playoffhockey på många håll och kanter. På ett ställe är det dags för den andra matchen mellan lilla Västervik och klassiska Troja. Västervik vann den första matchen och kan idag avgöra på hemmaplan. Något som man säkerligen inte skulle tacka nej till.

  • Match: Västervik – Troja
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 6/3, 19.00

vastervikVästervik har överraskat hela hockeysverige denna säsong med sitt spel. Att man skulle ta sig till allettan var väl ganska givet, men att man även där skulle visa upp att man håller mot de ”större” lagen nerifrån söder tror jag inte så många trodde på. Nu har man dock gjort en fantastisk resa och just nu befinner man sig endast en seger ifrån en kvalserie till allsvenskan, vilket kanske inte riktigt var vad dem förväntade sig. Den här säsongen har man verkligen spelat som ett lag och det är deras stora styrka. Det är lite det som är skillnaden mot förra säsongen. Spelarna offrar sig för varandra, man är riktigt bra defensivt och man har ett par riktiga vinnarskallar som kan vinna matcher åt dem. Man har dessutom boostat laget med ett par spelare som gjort dem ännu farligare och de har varit starkt bidragande till denna framgång. Den första matchen i onsdags var det lite fördel Troja spelmässigt, men det var ganska väntat med tanke på att de var hemmalag. Jag trodde faktiskt inte att Västervik skulle ta första matchen nere i Troja, men jag hade fel. Nu har man ett gyllene läge på hemmaplan med två chanser att ta sig vidare. Jag tror man tar den chansen redan ikväll. Hemmafördelen är det som väger över här och med tanke på att Troja haft det ganska tungt på resande fot så tror jag man kommer få problem även denna kväll. Västervik ställer upp med full trupp.

troja-ljungbyTroja ska tillbaka till allsvenskan och det har var deras mål från första början. Nu står man dock inför en tuff uppgift där man måste vinna två raka matcher för att hålla drömmen vid liv. De flesta andra i hela Sverige ser nog Troja som favoriter ikväll, trots att det blev förlust första matchen. Jag tror att många går mycket på namnet, traditioner och att den södra serien anses som starkare. Jag själv tycker dock inte vi ska underskatta Västervik längre. Det har vi alla gjort alldeles för länge nu och det känns som att man bevisat gång på gång vad man går för. Bortaplan för Troja har inte varit någon succé hittills och det lär bli minst lika tufft idag. Det kommer bli jämnt, men i slutet tror jag ändå fördelen av hemmaplan kommer avgöra. Det kommer bli jämnar spelmässigt än sist och då ska Västervik ha minst lika bra chanser som Troja den här kvällen. Man har faktiskt bara gjort tre mål på Västervik den här säsongen på nästan tio perioders spel. I allettan slutade mötena 2-1 i sudden till Troja och hela 6-0 i Västervik till hemmalaget. Trots att de flesta tror på Troja så viker jag av från strömmen och säger tvärtom. Hejdå Troja för den här säsongen.


Västervik är bättre än många tror och formen har de prickat in perfekt. Mitt spel blir  emot Sverige och jag kommer gå på Västervik ML till oddset 1.82 hos Unibet. Insatsen kommer att landa på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden