Två av den södra allettans bästa lag gör ikväll upp i Västervik där hemmalaget tar emot Troja. Västervik har vunnit båda säsongens möten hittills och har ett psykologiskt övertag på Troja och frågan är om man kan fortsätta på samma trend ikväll?

  • Match: Västervik – Troja
  • Speltips: Västervik 
  • Odds: 1.85 @ betway
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 5/1, 19.00

vastervikVästervik förlorade faktiskt ganska klart senast mot Huddinge med 3-0 trots att man känts som man var numret större än Huddinge hela matchen. Trots det gjorde man inga mål framåt och insatsen sågades av egen tränare. Jag räknar med att man studsar tillbaka redan idag. Man har på pappret ett av ettans bästa lag och deras stora styrka är också att man spelar och förlorar som ett lag. Det är väl det som gör att jag tror lite på att man löser det här idag också. Tränaren har ändrat om lite i laget och Joachim Hedblad har fått en extra match i benen efter sin skada. Hemma i Plivit Trade Hallen har man alltid varit jobbiga och möta. Man kan styra tempot som man vill och då är man farliga helt enkelt. Det vet nog alla om som spelat där denna säsong. Senast Troja var här så vann Västervik med 5-2. I Troja vann man med 2-1. Västervik har alltså fyra segrar på de fem senaste matcherna mot Troja så det är inget snack om vilket lag som har det psykiska övertaget i denna match. Nej, hemmastyrkan, lagmoralen och spetskompetensen hos Västervik avgör idag.

troja-ljungbyTroja besegrade som väntat Vimmerby senast efter tuff och tät match som jag trodde att det skulle bli. Tyvärr lyckades vi inte pricka in högoddsaren på Vimmerby dock. Idag tar de nya tag borta mot Västervik och det är nog en av säsongens tuffaste bortamatcher utan tvekan. Man startade med att förlora hemma mot Kallinge för att sedan senaste slå Vimmerby. Idag tror jag att man åker på ännu en förlust. Troja är ett riktigt bra lag och är väl tillsammans med just Västervik och även Södertälje de lag som kanske har störst chans att ta sig till hockeyallsvenskan nästa säsong. Här tycker jag dock lite av det jag nämnde ovan spelar in ganska mycket. Västervik har en stark lagkänsla och är brutalt starka hemma, det tror jag kommer räcka idag. Troja tycker jag inte heller imponerat lika mycket offensivt som Västervik har gjort. Man är lite som Västervik och spelar starkt som ett lag, men lägger det defensiva som sitt största fokus och utifrån där kommer också målen tillslut. Västervik är bra över hela banan, men har lite bättre spetskompetens offensivt sett och med tanke på att Västervik har fördelen av hemmaplan så tror jag det är dem som kommer föra spelet. En match med få klara målchanser och då brukar det laget med bäst spets vinna.


Det är två av seriens klart bästa lag, men enligt mig så har Västervik lite bättre spetskompetens än vad Troja har. Mitt spel denna afton med en insats lite under medel blir Västervik att vinna under ordinarie tid till oddset 1.85 hos betway. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden