Tre omgångar återstår och det är en otroligt viktiga poäng på spel när Tranås beger sig till Västervik. Hemmalaget har både en eventuell plats i allettan att spela om eller också extra poäng i forsättningsserien efter jul. För Tranås så är det bara vinst som gäller då man för tillfället jagar Västervik om extrapoäng.

  • Match: Västervik – Tranås
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Tranås ML 
  • Odds: 2.85 @ Betsson
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 4/12, 19.00

Västervik har riktigt bra form och ska givetvis vara favoriter här. Däremot ska de inte vara så stora favoriter som bolagen gjort dem till. VIK är starka på hemmaplan och har på pappret ett riktigt bra lag, detsamma gäller Tranås. Västervik har på senare tid tagit många tunga segrar på hemmaplan och jagar fjärdeplacerade Skövde om en plats till den prestigefyllda södra allettan. På pappret har man definitivt lag till det, men frågan är om det inte kommer bli en placering bland de två sämsta om de nu skulle ta sig dit. Lagen har denna säsong spelat mot varandra två gånger där VIK vann hemmamötet med 6-0 och bortamötet vann man med 2-0. Tranås har allstå inte ens gjort mål på VIK hittills och då undrar ni varför jag tror på Tranås? Jag poängterar att jag tror det kommer bli en ytterst jämn match och jag spelar på Tranås för att oddset är riktigt högt. Västervik har dessutom ett riktigt tungt avbräck i poängkungen Joachim Hedblad. Saknas gör även Andreas Lind och kanske också Tobias Ulvbane.

oskar sehlan

Tranås är riktigt bra och frågan är om dem inte är minst lika bra som VIK i sina bästa stunder. De där med bästa stunder har de prickat in ganska bra då man har en rejäl formtopp och spelat riktigt bra de senaste matcherna. Jag tror också mycket att det är att man har lånat in Oskar Sehlstedt från Oskarshamn. Ett bra målvaktsspel tillsammans med en bra defensiv är en stor orsak till ett bra anfallsspel. Tidigare under säsongen har man spelat helt okej, men inte fått utdelning. Målvaktsspelet har inte varit så bra som man kanske behövt, men nu har alla lagdelar fått sig en rejäl skjuts framåt. Man är dock som starkast på hemmaplan och därför håller jag också ner insatsen litegrann här. Hade de spelat hemma i Tranås så hade mitt spel varit givet på en hemmaseger. Till morgondagens match saknas Jacob Andersson, annars i stort sett samma lag som de sista matcherna. Tranås har ju förlorat båda matcherna mot VIK hittills, trots att man vunnit skotten i båda. Nu är man betydligt bättre formmässigt och bör har fin chans till att plocka poäng idag.


Här har vi ett spel som jag spelar mycket för att det är ett riktigt högt odds. Att bolagen tryckt ner Västervik till drygt 1.55 är riktigt lågt då det bör bli betydligt jämnare. Västervik ska vara favoriter, men oddset är alldeles för högt på Tranås. Mitt spel blir Tranås ML (inkl. övertid/straffar) till oddset 2.85. Spelet hittar ni hos Betsson och insatsen blir låga 3 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden