En oerhört viktig match för båda lagen när två omgångar återstår. Det är dags för seriefinal nere i Tjusthallen mellan Västervik och Tranås. Vinnaren här får ett stort övertag om den enda platsen till playoff.

  • Match: Västervik – Tranås
  • Serie: Division 1E fortsättningsserien
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 2.00 @ Bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 13/2, 19.00

Västervik har en knapp fördel här. Man har hemmaplan och dessutom fyra plusmål på Tranås inför en rafflande avslutning. Båda lagen står på 34 poäng med två omgångar kvar och strax där bakom skuggar Kumla med sina 31 poäng. Skulle Västervik vinna matchen mot Tranås så har man förmodligen en helt avgörande match uppe i Kumla i sista matchen då Kumla bör vina sin match ikväll mot Grästorp. Västervik har gått riktigt bra på slutet och det lilla uppehåll som varit kanske kom lägligt för VIK med tanke på att man haft en del sjukdomar i truppen. Under sista veckan har man haft full trupp och tränat med. Framåt har man denna series två klart bästa spelare i Emil Georgsson och Joachim Hedblad. Den förstnämnda har gjort 25 poäng på 11 matcher medans Hedblad inte vill vara sämre han med sin 26 poäng på 13 matcher. Bakom dessa herrar har man Patrik Karlkvist på 23 poäng och dessa tre herrar är överlägsna i den totala poängligan på plats ett, två och tre. Man har även elitseriemeriterade Ragnar Karlsson i laget. Man tappade Eric Przepiorka efter jul, men samtidigt har man plockat in Sebastian Owuya och Simon Mitman som är två klassförvärv och viktiga rollspelare, framförallt den sistnämnda. I matcherna mot Tranås har Västervik allt som oftast varit det spelförande laget medans Tranås gått på kontringar. Känns som det kommer bli samma typ av matchbild nu. Lagen har vunnit varsinn match mot varann i  denna serie. Västervik vinner för att man har tre spelare som gör skillnad i ett poängprotokoll och att man har hemmaplan. Hemma i Tjusthallen har man 17 av 21 möjliga poäng och en målskillnad på 37-17. Reid Ellingson blir viktig i målet återigen. Man är rätta favoriter här.

Tranås är även dom ett bra lag, men den något dåliga formen gör att detta talar för Västervik. Man har under denna serie haft problem med skador vilket gjort att inte spelet stämt till hundra procent. Man har fortfarande en del skavanker i truppen, men inte i närheten av såna problem man haft tidigare. Det största problemet till denna match är deras form och deras spel på bortaplan som absolut inte imponerat. På hemmaplan är man bäst i serien med 20 av 21 möjliga poäng och en målskillnad på 36-15. Borta har man bara tagit 8 av 18 poäng och har dessutom 17-22 i målskillnad. De två senaste matcherna har man vunnit, men man hade problem med både Grästorp och Arboga, båda på hemmaplan. Nu möter man ett betydligt tuffare motstånd och känslan är att Västervik kommer utnyttja sin fördel av hemmaplan här. Tranås är ett annat lag på bortaplan.

Hemmafördelen bör ta ut sin rätt här och jag spelar Västervik att vinna efter full tid hos bet365 till oddset 2.00.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden