Återigen en grymt viktig match på schemat från den södra allettan. Seriesegrarna från den västra hockeyettan står som värd för Tingsryd som fortfarande söker efter målskyttet i allettan. Det är två riktigt bra lag, men tror  det grymma försvarsspelet hos ena laget kommer vara en stor bidragande orsak till varför man vinner idag.

  • Match: Västervik – Tingsryd
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 1.84 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 7/1, 19.00

vastervikDen södra allettan kommer bli ett getingbo och det är jag helt säker på. Just därför tror jag defensiven kommer bli otroligt viktig och där finns det ett par lag som sticker ut enligt mig. Västervik har startat med ett streck av varje sort. En vinst, förlust och en oavgjord. Vinsten kom i första matchen mot Kristianstad med 2-1 på hemmaplan. Det visar lite på hur bra man är och att kanske den västra serien är lite underskattad. Att släppa in endast en kasse mot hockeyettans vassaste lag offensivt och stänga ner dem såpass bra som man gjorde är ett styrkebesked. Sedan förlorade man borta mot Tranås på straffar där det oavgjorda resultatet kändes ganska rättvist. Tranås är riktigt bra hemma och inget man ska skämmas för. Senast däremot så gjorde man en riktigt dålig match när man förlorade  mot Skövde på bortais med 4-3. Man slarvade mycket och enligt VIKs assisterande coach Ragnar Karlsson var det en bidragande orsak till förlusten. Nu är man återigen på hemmaplan och möter Tingsryd som jag trodde innan säsongen skulle vinna den södra serien. Det kommer såklart bli en tuff nöt att knäcka, men Västerviks defensiv är en av de bästa i serien och man är starka på hemmaplan. Nyförvärvet Linus Boström har även fått en match och ett par extra träningar i benen och lär vara bättre förberedd än han var senast. Han kommer bli ett tillskott med sin tyngd och fart. Håller man nere siffrorna mot Kristianstad så kan man definitivt hålla ner dem mot Tingsryd som inte alls börjat bra.

tingsrydTingsryd har nog lite större ambitioner än att ligga på plats sju i allettan södra. Det ska man ha med den truppen man har. Nu skiljer det visserligen inte många poäng alls och en vinst kan innebära ett antal placeringar upp i tabellen. Man har dock inte alls imponerat och pressen på dem lär vara stor nu. På tre matcher har man tre poäng och en målskillnad på 2-8, vilket inte alls är bra. Man vann första matchen på hemmaplan med 1-0 över Troja och det är en styrka att vara täta bakåt, men samtidigt väldigt oroande att man inte får offensiven att klicka. Andra match blev det stryk med 3-0 borta mot Pantern och återigen klickar det inte offensivt. Senast blev man överkörda med 5-1 på hemmaplan av Kristianstad. Man har alltså gjort två mål på tre matcher och idag möter man ett lag som har gjort det väldigt bra defensivt under hela säsongen. Speciellt hemma där Västervik får styra tempot. Jag räknar återigen med en tight match i den här serien, men sätter stor fördel för Västervik pågrund av vissa aspekter. VIK har en bättre målvakt i Ludvig Engsund, hemmaplan och mindre press på sig än Tingsryd. Jag tror på Västervik idag med tanke på hur det startat. Innan säsongen hade jag spelat Tingsryd alla dagar i veckan nästan, men Västervik är ett underskattat lag trots att man vann den västra serien.


Det kommer bli tight och målsnålt tror jag. Jag tror dock att målvakten och det defensiva kommer avgöra här och med tanke på att Tingsryd haft det tufft i början så lägger jag min peng på Västervik. Mitt spel blir alltså Västervik ML till oddset 1.84 hos Unibet. Insatsen blir 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden