Lönedag och återigen en otroligt viktig match för utgången av kvalserien till hockeyallsvenskan. Lilla Västervik får finbesök i Plivit Trade Hallen när allsvenska Södertälje SK kommer till staden. Det är jämnt och vinnaren idag skaffar sig ett bra utgångsläge inför fortsättningen.

  • Match: Västervik – Södertälje
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.40 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 25/3, 19.00

vastervikVästervik har jag använt väldigt ofta den här säsongen och också med en del framgång. Bolagen underskattar fortfarande laget en aning och det hoppas jag vi kan dra nytta utav idag. Man tar idag emot Södertälje och det kommer bli jämnt helt klart. VIK ligger på en fjärdeplats i serien och innehar den sista platsen till hockeyallsvenskan när hälften av alla matcher återstår. Att laget tagit sig såhär långt är verkligen en bedrift och skulle man lyckas ta sig till allsvenskan så är det nog en större bedrift än hela Karlskrona-historien den här säsongen. Nu är man dock i det läget man är i och man har guldläge att hänga av Södertälje idag och skapa som mest fem poängs marginal lagen emellan vid en seger idag. Västervik har varit grymma på hemmaplan hela säsongen och inte minst nu under hela kvalet, ända från playoff ett till nu i kvalserien. Man har spelat otroligt disciplinerat och utnyttjat de lägen man fått offensivt och därför också stått som segrare i merparten av alla hemmamatcher. Idag står man som underdogs och det är enbart för att man kommer från hockeyettan och Södertälje kommer hockeyallsvenskan. Tittar man på trupper så är det självklart att SSK har den bästa truppen av dessa två, men det finns som sagt andra aspekter som spelar in också. Hemmafördelen, lagmoralen, press på lagen och i de banorna. Ja, Västervik har guldläge och det tror jag också man tar.

sodertaljeskSödertälje har satt sig i en sits som jag aldrig trodde att man skulle sätta sig i. AIK och SSK var de lag som jag tänkte från början var helt självklara på en topp fyra placering, men SSK har återigen vikt ner sig och man är förmodligen inte så bra som många trott. Det var en jämn hockeyallsvenska rakt igenom mer eller mindre, men ett lag som halkade efter rejält var just Södertälje. Trots att man varit ett av de topptippade lagen inför säsongen så har man misslyckats totalt. Spelet på hemmaplan har varit helt okej där man kunnat utmana de flesta lagen, men på resande fot har det varit katastrof där man endast vann två matcher i ordinarie tid av 26 möjliga. Nu under kvalserien har man satt sig i en sits där en vinst idag är ett måste och pressen är självklart på Södertälje idag med. Man har startat kvalserien med endast en seger på fem matcher och på bortaplan har man tre raka förluster med 4-11 i målskillnad. Positivt för dagen är att Mats Waltin kliver in i båset och ska försöka rädda kvar SSK. Mindre positivt är att man kommer möta ett hemmalag som spelar otroligt tight och återigen kommer sälja sig väldigt dyrt. SSK är rätta favoriter, men oddset lockar på hemmalaget.


Västervik har imponerat på hemmaplan och har idag chansen att hänga av SSK rejält och skapa sig ett bra läge inför fortsättningen. SSK har all press på sig att prestera och det tror jag inte man klarar. Mitt spel blir denna afton Västervik ML till oddset 2.40 hos bet365. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden