Endast två omgångar återstår av E-serien och Västervik jagar allettanplats. Den är fortfarande möjlig att nå, men frågan är om de klarar av ett starkt Skövde?

  • Match: Västervik – Skövde
  • Serie: Divison 1E
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 2.10 @ Ladbrokes
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 9/12, 16.00

Västervik har fortfarande chansen att ta sig till allettan. Det återstår 2 matcher och man ligger 4 poäng bakom Mariestad som är på den fjärde och sista platsen. Till Vimmerby är det 5 poäng, men jag tror fokuset ligger på att ta sig förbi Mariestad. För att man ska ha chansen krävs en vinst emot Skövde, och spelarna har gått ut och sagt att de ska vinna till varje pris. Västervik har slagit alla lagen i serien minst 1 gång, men inte Skövde. Man fick stryk hemma med 4-3 efter en dålig målvaktsinsats av Karl-Petter Pettersson. Matchen ägde man spelmässigt och framförallt i kvalitén på chanserna. Västervik hade extremt många bra chanser, men lyckades inte förvalta dom på bästa sett. Istället avgjorde Skövde med 2 min kvar till 4-3. Borta i Skövde blev det förlust med 4-2 efter att hemmalaget gjort 2 i sista perioden. Det är dock inget att skämmas för då Skövde är ett av ettans bästa hemmalag. Västervik har kanske några av seriens vassaste forwards i Jocke Hedblad, Emil Georgsson och Eric Przepiorka. Problemet är att man har haft lite problem i egen zon, vilket kanske skiljer dessa två lag. Nu har man dock  fått in en stabil målvakt från amerika. Reid Ellingson har varit riktigt bra och utan honom hade man inte haft chansen längre. Jag tror att Västervik tar tag i det här nu och håller kampen i liv till sista omgången. Mariestad möter Hästen och lär inte ta tre poäng där. Man saknar fortfarande ett par gubbar. Tobias Ulvbane, Tomas Jörbrink, Niclas Heed och Ragnar Karlsson borta på grund av skador, men dem går att ersätta.

Skövde är redan klara för allettan och kommer utan problem att hamna på andraplats i serien bakom giganterna Vita Hästen. Ner till tredjeplacerade Vimmerby skiljer det fyra poäng, men i sista matchen möter man Mjölby hemma och det vinner man. Det finns flertalet faktorer som talar för vinst för Västervik idag. Skövde är redan klara och den där extra lilla gnistan finns förmodligen inte där, samtidigt som att de säkert vill vinna. Man är dessutom ett riktigt bra hemmalag och på bortaplan är man mer än mänskliga. Sedan ska man också ha en sak till i åtanke och det är att Västervik jagar Mariestad om den sista allettanplatsen, ett Mariestad som verkligen hatas av Skövde. Visst de har härliga derbymatcher mot varandra osv, men innerst inne tror jag nog att Skövde-spelarna vill se ett fiasko från sina konkurrenter. Verkar även som att Skövde tagit jullov lite tidgare iår också då man släppt in 14 mål på de sista tre matcherna.

Jag tror att den som har den största viljan till att vinna denna match kommer gå segrande ur striden, och i det här fallet är det Västervik som har den fördelen. Jag kör en medelinsats på raka hemmasegern hos Ladbrokes till 2.10.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden