Kvalserien rullar vidare på fredagskvällen och som de flesta vet vid det här laget så är det otroligt jämnt där alla poäng är viktiga. I Västervik kommer succélaget Pantern på besök och trots feeling för en hemmaseger här så kommer jag välja ett annat spel.

  • Match: Västervik – Pantern
  • Speltips: Under 5.5 mål
  • Odds: 1.73 @ Pinnacle
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 20/3, 19.00

vastervikVästervik rekade jag senast på bortaplan när man mötte Sundsvall och tanken var att man skulle hålla sig inom ett litet plushandikapp, men tyvärr blev det rött på den då Sundsvall lyckades vinna med 2-0. Den förväntade matchbilden stämde dock, men trots riktigt bra spel av Västervik så lyckades man inte få in en enda puck bakom Magnus Åkerlund i hemmakassen. Lite otur med studsarna och ett antal ramträffar satte stopp för en VIK-poäng där. Idag tar man nya tag på hemmaplan när man möter Pantern. Återigen så är alla poäng välbehövliga då det i slutändan är hela fyra lag av sex som kommer gå upp. Det innebär att inga större risker lär tas så länge man inte ligger under med flera mål och det ska man inte göra på hemmaplan med tanke på att man är grymt starka där. Jag var länge inne på hemmasegern här till ett högt odds och kanske också spelar detta i en liten kombo av något slag, men mitt huvudspel här blir lätt underspelet. VIK är ett grymt strukturerat lag som gärna tar det säkra före det osäkra. Man vänder gärna hem en extra gång och tar burskydd, vilket gör att man drar ner lite på tempot. Att man sedan är väldigt kompakta framför eget mål är såklart heller ingen nackdel. Framåt är man bra, men fortfarande så kanske man har den sämsta offensiven i denna serie och ska man ta sig till allsvenskan så är det pågrund av defensiven och ett bra målvaktsspel. Det har man verkligen och med lite tur så tar man steget upp. Räkna återigen med en tight match ikväll. Lägg därtill att VIK förmodligen också saknar en av lagets klart bästa spelare som heter Dan Pettersson.

panternPantern ligger på andraplats i den här serien på fem poäng efter tre spelade matcher. Däremot så är det otroligt jämnt och det skiljer bara två poäng mellan tvåan Pantern och sexan Västervik. En förlust idag och man skulle lika gärna kunna ligga sist. Som jag skrev ovan så är alla poäng otroligt värdefulla då fyra av sex lag tar klivet upp. Pantern är riktigt bra och siktar såklart på en vinst, men jag tror inte heller att man är missnöjd med en poäng. Man är ett lag som checkar ganska hårt, men det är också ett spel som passar klart bättre på hemmaplan på deras lilla rink. Västervik är bra på att spela sig ur enkelt ur egen zon och bör därför kunna få Pantern att backa hem lite extra och inte checka så hårt som man brukar. Pantern kanske också besitter seriens bästa målvakt den här säsongen i Viktor Andrén och tillsammans med en hårt jobbande defensiv så är man svårforcerade. När man möttes i Malmö för en dryg månad sedan lutade det 2-1 till Pantern och den första matchen i Västervik slutade 5-1 till Pantern. Det var två disciplinerade matcher med få målchanser. Att Pantern lyckades göra fem mål på endast 16 skott borta mot Västervik berodde på att målvakten samt försvaret hade några av sina sämre dagar den här säsongen.


Det är två målsnåla lag som är riktigt bra bakåt. Jag skulle bli väldigt förvånad om vi får se mer än fem mål ikväll. På nåt sätt känns det närmare med typ endast tre mål än det gör med sex mål eller fler. Mitt spel blir alltså under 5.5 mål till oddset 1.73 hos Pinnacle. Insatsen kommer att landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden