Idag är det återigen en viktig match i södra allettan där seriesegrarna från väst, Västervik, tar emot Pantern hemma i Plivit Trade hallen. Kommer Västervik bli det första laget som knäcker Pantern eller fortsätter skåningarna sin vinstsvit och utökar serieledningen?

  • Match: Västervik – Pantern
  • Serie: Allettan Södra
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 2.02 @ betsafe
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 10/1, 16.00

vastervikVästervik tog senast en riktigt stark seger när man slog tillbaka Tingsryd med 7-6 efter sudden. Matchen var riktigt svängig och båda lagen bjöd på en del läckerheter samtidigt som man varvade detta med lite individuella misstag. Idag möter man det lag som fortfarande leder serien på 11 poäng och ännu inte har förlorat i allettan. Oddssättarna sätter Västervik som underdogs här och det förstår jag till viss del, men samtidigt ska det tilläggas att Västervik är lite underskattade trots att man vann den västra serien och framförallt så är man riktigt starka på hemmaplan. Senast var ett litet undantag, men normalt sett så är man hyperfarliga hemma med ett fint anfallsspel och ett stabilt försvarsspel. Idag möter man ett lag som är lite likt dem själva och därför tycker jag att de är min favorit till att vinna matchen. Man har fördelen av hemmaplan och även om Pantern är ett riktigt bra bortalag så måste man se att Västervik är ett av de starkaste i serien i sin hemmahall. VIK är också som sagt lite som Pantern och förlitar sig på hårt arbete och vara tighta defensivt. Jag tycker också att Västervik har lite bättre spetskompetens framåt än vad Pantern har. Man har vunnit två matcher hittills under allettan och båda kom på hemmaplan. Senast mot Tingsryd på övertid och även i första matchen med 2-1 mot urstarka Kristianstad. Kan man slå dessa så kan man absolut slå Pantern. Västervik kommer ställa samma lag på banan som senast och gör inga andra förändringar.

panternPantern har vi spelat på både med vinst och förlust den här säsongen. Senast vann man hemma mot Troja med 4-1 och succélaget från Malmö fortsätter att gå som tåget. Jag känner dock att nångång måste det komma en förlust. Man har gjort flera prickfria insatser i rad nu och en liten dipp bör komma inom snar framtid. Idag kommer man möta ett lag som är starka på hemmaplan. Pantern hade vissa problem med både Skövde och Vimmerby när de mötte dem borta, men redde ut detta tillslut. Idag ställs man inför sin hittills tuffaste bortamatch i allettan och jag tror man åker på sin första plump här. Pantern har inget superlag, men är väldigt strukturerade och det vinner man uppenbarligen ganska mycket på. Jag tror vi kommer få se en tillknäppt match här då Pantern mer eller mindre alltid spelar på det viset och dessutom nu också när Västervik säkerligen försöker bättra på sin defensiv sedan senaste matchen. Det är svårt att snacka bort en målskillnad på 12-4 och fyra vinster av på lika många spelade, men samtidigt så måste man lita på magkänslan också ibland. Det gick bra senast och jag kommer göra det igen.


Västervik är bra och är underskattade. Jag säger inte att Pantern underskattar laget, men jag tror de har högre kapacitet än många tror. Engsund i buren är riktigt bra och han hoppas jag höjer sig från förra matchen. Mitt spel blir alltså Västervik ML till oddset 2.02 hos betsafe. Insatsen stannar idag på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden