Jag har hittat ett odds som är tilltalande, iallafall för min egen smak. Det känns lite som att bolagen som vanligt kollar mycket på tabellen här och inte mycket på vad lagen har för kapacitet egentligen. Jag känner att vi har fått fel favorit här.

  • Match: Västervik – Mariestad
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik ML
  • Odds: 1.92 @ Unibet
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 27/10, 16.00

Västervik har verkligen hittat formen. Man startade säsongen otroligt dåligt och låg länge i botten. Nu har man verkligen prickat formen inför den avslutande halvan och varje match är en måstematch för VIK nu om man ska ha en chans på allettan. Spelarmaterialet har man definitivt, men synd dock att man kanske vaknat för sent. I vilket fall så har man hittat spelet och stjärnorna Jocke Hedblad och Emil Georgsson har börjat producera igen. Man har fem riktigt bra insatser bakom sig och på hemmaplan är där man spelat som bäst. Fyra raka segrar och även innan dessa har man varit riktigt bra hemma. Man har skapat mängder av chanser under hela säsongen, men fick under starten av säsongen inte in pucken. Till matchen mot Mariestad saknas dock Tyler Johnson, men hoppas inte det ska störa alltför mycket. Man har även plockat in Simon Mitman igen och han gör debut direkt. En rollspelare som jobbar hårt under varenda byte. Till matchen har man valt att sätta ihop två producerande femmor för att sedan ha en tredje respektive fjärdefemma som ska gå in och spela såkallat 0-0 och stänga ner Mariestads duktiga förstaline. Formen är god i Västervik och man har bra chans mot ett lag som är på väg åt andra hållet formmässigt.

mariestad

Mariestad har jag sedan starten sagt att det kommer bli ett mellanår för dem, men där har de motbevisat mig hittills. Säsongen är inte klar än och mycket kan hända, vilket jag fortfarande tror. Bois har på pappret ett av sina sämsta lag på många säsonger och jag undrar fortfarande när laget kommer börja dala neråt i tabellen. Man har nog gett sig ett så långt försprång ner till femman Västervik att man aldrig kommer släppa den där allettan-platsen, men när de väl kommer dit så kommer de inte ta många poäng. Formen går definitivt neråt och man har på slutet många uddamålssegrar, vilket tyder på en styrka i sig. Samtidigt har man inte imponerat lika mycket spelmässigt som man gjorde i början. Man har på slutet fått styrk av bland annat Forshaga, spelat jämnt med Mjölby, och dessutom åkt på en stjärnsmäll borta mot Vimmerby med hela 9-1. Känslan säger att Mariestad kommer börja tappa fler och fler poäng och det bör börja redan mot ett hemmastarkt Västervik.


Får Västervik bara stopp på firma Pontusson-Davidsson i Mariestad så har man vunnit mycket. Känslan är att VIK har en mycket starkare offensiv än Bois och därför vinner man. Jag safespelar lite och väljer Västervik ML (inkl. förlängning/straffar) till oddset 1.92 hos Unibet. Insatsen blir en liten bit över medel.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden