Dagens sista spel blir på ett lag jag känner till väl och enligt mig är årets nykomling redan nu. Man har gjort smarta värvningar och fått in en del spelare med Västervikhjärta. Det kommer bli en tuff match och hemmalaget Västervik sätts för första gången på prov.

  • Match: Västervik – Kumla
  • Serie: Division 1E
  • Speltips: Västervik
  • Odds: 1.69 @ Expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 23/9, 16.00

Nykomlingen Västervik fortsätter att ånga på och inkasserade senast ytterligare en seger. Denna gång blev det klara 3-0 borta mot Mjölby. En match som man punkterade redan i första perioden och sedan slog av på takten. Laget försvarar sig bra och utnyttjar sina egna lägen väl. Framåt har man en av seriens vassaste offensiver. Eric Przepiorka gjorde sitt första mål mot Mjölby och kommer in i det mer och mer. Förstafemman med Hedblad-Georgsson-Karlkvist lär som vanligt vara på spelhumör hemma i Tjusthallen. Lagets förstemålvakt Kevin Lindskoug lämnade laget innan första seriematchen, och nu har man hittat en ersättare till honom. Iallafall till matchen mot Kumla. Alexander Bengtsson från Oskarshamn kommer in på lån och han har gjort det grymt i division 1 tidigare. En bra förstärkning som kommer stabilisera ytterligare i egen zon. Västervik är årets nykomling, det säger jag igen. Det är ett riktigt bra lag med två grymt vassa kedjor. Hemma i Tjust blir de farliga i vinter. Västervik har 11-2 i målskillnad i 5 mot 5 spel den här säsongen. Västervik kommer till spel med samma trupp som sist. Alltså endast Casselstrand borta.

Kumla lyckades inte få ihop spelet sist heller. De gjorde bara 1 mål, men ska ha varit det spelförande laget. Ska man jämföra lagen offensivt så är som vanligt Västervik mil före. Kumla verkar ha problem med målskyttet, trots att de har en del namnkunniga forwards. De har många nyförvärv vilket kanske gör det svårt att lära sig ett nytt spel. Kumla försvarar sig tight och har en bra målvakt, men i långa loppet är Västervik ett starkare lag. Framförallt på hemmaplan.

Under normala omständigheter vinner Västervik detta och fortsätter på vinnarspåret. 1.69 betalar Expekt på hemmaseger och den tar vi till medel. Przepiorka gör minst 2 pinnar och förstafemman gör minst en poäng var.

Följ oss på twitter @spelaspelse och mig @HedenskogH

/Heden