Nu är det dags för seriefinal mellan två giganter på den här nivån. Både Västervik och Kallinge har de senaste säsongerna visat att man hör till den absoluta toppen och det trots att man nyligen etablerat sig som en stabil klubb i hockeyettan. Västervik leder serien med en poäng före just Kallinge.

  • Match: Västervik – Kallinge/Ronneby
  • Speltips: Kallinge/Ronneby ML
  • Odds: 2.60 @ betsson
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 28/10, 19.00

vastervikVästerviks säsong hittills har sett minst lika bra ut som den gjorde förra säsongen. Man har spelat övertygande och leder faktiskt den södra serien före just dagens motståndare Kallinge. Innan säsongen förflyttades man från den västra serien som anses vara lite svagare och nu har man också bevisat att toppen från väst är minst lika bra som de södra lagen. Även om den södra serien är mer jämn överlag än resterande serier. Västervik har endast förlorat en match under ordinarie tid den här säsongen av tio spelade, men man har också bara vunnit fem av dem efter 60 minuter. Fyra matcher har slutat oavgjort, men dessa har man avgjort på övertid/straffar. Det är klart det är en styrka att vinna jämna matcher och man har tillsammans med Troja, Kallinge och Kristianstad det bästa laget. Det är ingen tvekan om att man ska vara favoriter idag, men samtidigt ska man också komma ihåg att Kallinge har seriens bästa form för tillfället och det klart det kommer bli tufft. Västervik kan absolut vinna den här matchen, men jag gillar inte att man blivit så pass stora favoriter som man är idag. Det är jämnare än så.

krifKallinge öppnade säsongen väldigt trögt och fick inte med sig så många poäng som man kanske ville. Spelövertaget i matcherna har man haft i princip under hela säsongen, men man har också haft lite svårt att få in puckarna. Spelarmaterialet har man verkligen och kanske är det därför man hade det lite tungt i början med tanke på att alla nya som är väldigt många måste anpassa sig efter deras spel. Nu har man dock fått upp farten och har inför matchen mot Västervik sju raka segrar, vilket såklart bådar gott. Det är två defensivt starka lag som ska mötas och med tanke på att jag tycker det är lite 50-50 här vilka som ska ta hem flest poäng idag så är oddset på Kallinge klart spelbart. Med tanke på formen och att man har hittat sitt spel mer och mer så känns det något generöst att ge Kallinge så pass dålig chans oddsmässigt. Man har fått igång sina importer litegrann som börjar komma in i det svenska spelet, samtidigt som rutinerade Stefan Söder producerar friskt som vanligt. Då tycker jag ändå man har en del sparkapital kvar i truppen som ännu inte riktigt kommit igång poängmässigt. Nej, Kallinge har bra poängchans här.


Det är i grund och botten två relativt jämna lag med en liten fördel för Västervik. Oddsen säger dock annat och jag känner att VIK inte ska vara så stora favoriter som man är idag. Mitt spel med en insats lite under medel blir Kallinge ML till oddset 2.60 hos betsson. Insatsen landar på 4 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden