Match nummer två kommer att spelas nere i Västervik där hemmalaget har chans att avgöra och ta sig vidare till playoff tre. Det var misstagen som förstörde för Hudik i den första matchen och man måste verkligen bättra sig om man ska ha en chans att vinna denna match.

  • Match: Västervik – Hudiksvall
  • Speltips: Västervik -1.5
  • Odds: 1.82 @ Unibet
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 28/2, 16.00

vastervikVästervik spelade vi på senast i den första kvalmatchen och det med framgång. Man fick dock en tuff start och hade 0-1 i baken efter redan 26 sekunder. Innan perioden var slut hade man även släppt in 2-0 mot ett Hudik som spelade väldigt bra över hela banan. Efter en utskällning i den första perioden så kom man ut som ett nytt lag på banan och vände på steken. Matchen slutade tillslut 5-3 till VIK som satte den sista pucken i tom kasse. Nu har man fördel av hemmaplan och där är man starka. Tar man sig inte vidare på två matcher när man har hemmaplan så får de anses som ett totalt misslyckande. Jag tror dock man kommer lösa det på lördagen. Dessutom tror jag man gör det ganska komfortabelt. Man är otroligt starka hemma och spelar väldigt disciplinerat i egen zon. Lagen som kommer dit har svårt att ta sig till avslut och man är giftiga framåt som vanligt. I den första matchen hade jag Västervik som favoriter medans bolagen målade upp Hudiksvall som sina favoriter. Anledningen till spelet senast var mycket att VIK är mycket bättre defensivt och har definitivt två bättre målvakter än Hudiksvall. Så är ju såklart fallet även denna afton. Utvecklar man detta så trodde jag att VIK skulle spela stabilt bakåt för att ta tillvara på Hudiks misstag och det var också precis det man gjorde. På hemmaplan ska man vara bättre än Hudik.

hudiksvallHudiksvalls säsong har varit riktigt bra och det skrev jag även i reken i torsdags. På nåt sätt känns det ändå som att laget nått sitt max och man kommer att åka ut mot Västervik. Förmodligen redan efter match två. Man har haft enorma skadeproblem under säsongen och det är lite av ett under att man tagit sig så pass långt som man gjort. Det är väl kanske för att man har ganska stor bredd på sitt lag som det gått så bra. Senast förlorade man återigen en match på individuella misstag och det är skillnaden. I såna här playoffmatcher måste man vara hundra skärpt hela tiden och där är Västervik klart bättre. Man har även tappat ett par viktiga spelare under den senaste månaden och dessutom har man fortfarande stor del av sin tilltänkta förstafemma skadade. Däribland kapten Magnus Nilsson och det är ett tungt avbräck. Man har spelat som bäst på hemmaplan iår och på resande fot har man varit sådär. Målvakterna Johan Larsson och Johan Kallio har inte haft någon jättesäsong och man har fått byta målvakt under flera matcher, vilket kanske inte inger någon speciellt stor trygghet hos de övriga i laget. Dessutom har man tappat en hel del spets på slutet och i en sån här match så behöver man alla hjälpmedel man kan få. Jag tror man får det tufft idag och kommer att få packa ner skridskorna i bagen för den här säsongen redan på lördag kväll.


Jag tänkte först spela raka ettan på Västervik, men kommer istället välja handikappet till ett lite högre odds. Hudik lär få chansa att ta ut målvakten och med tanke på att man har problem bakåt så kommer VIK få goda chanser att avgöra i öppen kasse om man inte gjort det redan tidigare. Mitt spel blir alltså Västervik -1.5 till oddset 1.82 hos Unibet. Insatsen landar på 5 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden