Denna söndag bjuder på tre kvalseriematcher där bland en match mellan allsvenska VästeråsIrsta och Elitserielaget Ricoh. Västerås som öppnade kvalserien oerhört bra med en seger har därefter bara rasat och fyra raka förluster är ett faktum. Man ställs idag mot Ricoh som blandat och gett men än dock har tagit tre vinster på fem matcher. En intressant match med en hel fight och tufft spel väntar oss, men jag tar ställning och har en klar vinnare som bör ta hem två fina poäng. Häng med!

  • Match: VästeråsIrsta HF – Ricoh HK
  • Spel: Ricoh HK -2,5
  • Odds: 1,80 @ betsson
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 16.00

Inleder vi med att se till Västerås situation så kan man fastställa att man inte har någon chans till avancemang till Elitserien. En vinst följt av fyra raka förluster innebär med andra ord att man kan packa väskorna och förberedda sig för ännu en säsong i allsvenskan. Ser man till de senaste prestationerna så har man förlorat mot Aranäs dubbelt samt Ricoh (borta) och Skövde. Självklart inget att skämmas över, men att man inte håller samma nivå är bara att inse. Idag ställs man återigen mot Ricoh och med tanke på att man inte hade någon chans när man ändå hade en möjlighet till avancemang, så lär man verkligen inte ha någon motivation nu och i mina ögon luktar det förlust.

Ser vi till Ricoh så är man enligt mig för bra för att vara med i sådana här sammanhang. Spelare som Forsberg i mål och Konradsson på niometer, hör till i slutspelet i Elitserien och inte i kvalserien. Att man slarvat i sitt spel genom att bara ta tre vinster på fem matcher är i mina ögon ändå lugnt då man vid kris situationer kan lägga in en ny växel och köra över motståndet. Senast åkte man på en platt match mot Önnered och revansch finns i ögonen. Idag blir det Västerås som får sota för det och en vinst nalkas!

Sammanfattningsvis så tror jag på detta Ricoh. Spelbolagen är inne på samma spår och man står endast i ett odds på 1,40. Då jag tror på detta lag så väljer jag att ta mig till handikappslinorna som ser fina ut och en lina på 2,5 bör man kunna lösa. Insatsen får ligga på strax över medel!