Efter ett litet valborgsuppehåll från handbollen väntar oss en rad viktiga matcher där bland ett par i kvalserien till Elitserien samt slutspelet i högsta divisionen. Först på tur är VästeråsIrsta som tar emot Helsingborg som kommer på besök. En match mellan två lag som ligger sist i kvalserien, och med andra ord inte har så stor chans till avancemang. Det finns dock en teoretisk chans om man vinner resterande matcher, och helt motivationslöst är det inte. Fullt fart fram från bägge lagen kan leda till öppet spel och jag väljer att förlita mig på överspelen här, som bl.a. ser riktigt fina ut. Häng med!

  • Match: VästeråsIrsta – OV Helsingborg
  • Spel: Över 49,5 mål i matchen
  • Odds: 1,80 @ bet365
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 16:00

Börjar vi med gästande Helsingborg så har man haft enorma problem här i kvalserien och aldrig riktigt kunnat dra det där längsta strået som man så ofta gjort i serien. Ett facit på 1-2-3 är ändå helt okej med tanke på det tuffa motståndet. Sett till deras senaste prestationer så kommer man till detta möte med en förlust mot Aranäs efter att ha stått upp bra. Idag ställs man mot ett riktigt taggat VästeråsIrsta och det lär inte bli någon lätt uppgift. I serien har lagen mötts två gånger och bägge gångerna blivit målrikt. Även 1-1 i inbördes möten vilket blir intressant!

Inbördes möten:

VästeråsIrsta – Helsingborg = 30-24 (54mål)
Helsingborg – VästeråsIrsta = 26-30 (56 mål)

Över till favoriterna för dagen, VästeråsIrsta, som enligt mig underspresterat rejält. Den glödheta form man visat upp i slutet av serien är inte att känna igen och endast fyra poäng har tagits. Man har som sagt en teoretisk chans om man bara vinner resterande matcher vilket man naturligtvis siktar på. Senast kunde man avfärda Ricoh på ett grymt bra sätt och det behövdes verkligen. Idag möter man Helsingborg som man slog på hemmaplan senast och det lär bli full fart framåt för vinst även idag.

Då bägge lagen har samma situation och vill väldigt mycket, så öppnar det för ett annorlunda spel vilket enligt mig bara gynnar överspelen. Medellinan ligger på över 49,5 trots att lagen spelat över den linan, mar marginal, senaste gångerna. Jag måste bara plocka och insatsen får ligga på medel!