Från massa slutspelssnack till kvalserien där Elitserie lagen, Skövde, Ricoh och Önnered krigar för att hålla sig kvar medan VästeråsIrsta, Helsingborg och Aranäs ger allt för att möjligvis ta klivet upp. Vi drar oss till Västerås där hemmalaget tar emot Önnered som kommer på besök. Enligt mig är det riktigt stort steg mellan Elitserie nivå samt Allsvensk nivå och jag måste hålla Önnered som det bättre laget. Att de dessutom står som icke-favoriter är perfekt och jag lirar. Häng med!

  • Match: VästeråsIrsta – Önnereds HK
  • Spel: Önnereds HK rak vinst
  • Odds: 2.20 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 14.00

Vi börjar med att analysera hemmalaget VästerIrsta som verkligen imponerat på slutet och radat upp vinster i Allsvenskan. Senast kunde man enkelt besegra Helsingborg med hela 30-24 vilket är ett gott tecken på hemmaplansformen. Innan det vann man mot Rimbo med 31-33 och kommer till kvalserien med fullt självförtroende. För de som haft koll på allsvenskan så vet man hur ojämna lagen varit, nivåmässigt, vilket gör att jag rankar ner lagen därifrån. Man möter idag ett Önnered som haft det riktigt tufft i Elitserien, men trots det är riktigt bra gentemot lag som exempelvis Västerås, Helsingborg eller Aranäs och jag går emot detta hemmalag!

Nu vänder Önnered bort från allt Elitserie snack om att man radat upp förluster och generellt varit dåliga, och för istället blickarna mot kvalserien där Västerås väntar för dagen. Man kommer till matchen med komplett trupp och fullt taggade då man kämpar för att hålla sig kvar i Elitserien. I grund och botten är man det bättre laget än Västerås och man ska inte låta protokollet bedra ens ögon när man ser massa förluster för Önnered och massa vinster för Västerås, eftersom det är rejäl skillnad på motstånd man mött. Vi hejar in Önnered!

Jag njuter av att Önnered inte är favoriter och rak vinst ger ett fint odds på hela 2,20. Det kommer inte bli enkelt att åka till Västerås att vinna, men med tanke på oddset så måste jag lägga in en slant och väljer att lägga insatsen på strax under medel!