Svenska handbollsmatcherna börjar gå mot sitt slut och vi får se en avgörande match i kvalserie striden mellan Allsvenska VästeråsIrsta och Elitserielaget Skövde. Skövde som haft det tufft på sistone måste vinna för att kunna öka möjligheten till avancemang medan VästeråsIrsta har det lite tuffare med fortfarande har en liten chans dem med. I sådana här matcher spelar kylan oerhört stor roll och med tanke på Skövdes spelarmaterial samt att man generellt har ett bättre lag så måste jag tro på favoritseger. Häng med!

  • Match: VästeråsIrsta HF – IFK Skövde HK
  • Spel: IFK Skövde HK -1,5
  • Odds: 1.90 @ bet365
  • Insats: 7/10 Units
  • Spelstopp: 18.30

Börjar vi med VästeråsIrsta så finns det egentligen inte så mycket att orda om än att man blandat och gett. Senast kunde man knipa en oerhört viktig seger mot OV Helsingborg med 22-23 vilket gav en liten smula hopp till avancemang.  Innan det förlorade man mot samma Helsingborg fast på hemmaplan och det är ännu ett tecken på hur ojämna man är. Idag ställs man mot ett motiverat Skövde som har allt att spela för och en tuff uppgift väntar. Form och kapacitet talar emot detta Västerås och det skulle förvåna mig ifall man har någon chans.

Ser vi till Skövdes prestationer så är jag chockad över att man underpresterat så rejält i denna kvalserie. Viktiga matcher och ändå finns det inte tillräckligt med fokus. I de senaste matcherna har man varit fram och tillbaka vilket gör att detta möte kommer i ett perfekt läge, i och med att det trots allt är lite lättare motstånd. Man ställs mot ett ojämnt Västerås och alla förutsättningar för en bra prestation finns. Heja Skövde!

Så vad blir mitt lir? Som jag tidigare nämnde så tror jag hårt på detta Skövde som visat mindre än vad man egentligen kan. Då Skövde är stor favoriter väljer jag att ta mig till en lina på -1,5 vilket ger ett odds på 1,90. Det tackar jag för och insatsen får ligga på strax över medel!