Efter ett litet uppehåll från handbollen sätter vi igång igen och det är kvalserien som står på spel för dagen. VästerIrsta tar emot gästande Aranäs som gjort det riktigt bra hittills. Aranäs som sammanlagt tagit tre vinster och endast en förlust i detta slutspel ställs idag mot ett Västerås som gått lite tuffare och har två förluster och endast en vinst. Idag är Västerås stor favoriter vilket jag inte kan förstå med tanke på form och resultatet, och jag går emot. Häng med!

  • Match: VästeråsIrsta HF – HK Aranäs
  • Spel: HK Aranäs rak vinst
  • Odds: 3.00 @ bet365
  • Insats: 4/10 units
  • Spelstopp: 19:14

Börjar vi att kika på hemmalaget Västerås så kan man säga att man blandat och gett i denna kvalserie. Två förluster och en vinst är ett faktum på tre spelade matcher. Vinsten kom i det första mötet på hemmaplan mot Önnered vilket var imponerande när man vann med hela 29-22. Därefter har man radat upp två raka förluster mot Skövde samt Ricoh, och det ganska klara nederlag med 26-22 och 25-24 (en match där Skövde kontrollerade från start till mål). Förvisso har man mött samtliga Elitserie lag vilket är tufft, men att formen är på topp är helt oklart. Idag ställs man mot Aranäs som sammanfattningsvis presterat bäst tillsammans med Ricoh och att man är stor favoriter faller inte mig i smaken!

Över till gästande Aranäs som jag förövrigt var och såg live mot Önnered den 12/4, och blev imponerad. Man har tagit tre vinster mot lag som Helsingborg, Önnered och Skövde vilket är riktigt starkt. En förlust mot Ricoh var inte något oförväntat och det är bara att acceptera. Idag ställs man mot VästerIrsta som man detta år har ett plus facit mot i mål, och att man står i ett odds på hela 3.00 är ofattbart. Form på topp samt plus statistik tackar jag för!

56-63 i två matcher till Aranäs. Bortaplan kan man konstatera är en stor nackdel men det får inte mig att avstå den raka tvåan. Aranäs till 3.00 liras till en insats på strax under medel. Skrällen hänger i luften!