Det vankas även toppmatch i Hockeyallsvenskan när seriens nykomling och överraskningslag beger sig till ABB Arena Nord för att befästa sin serieledning ytterligare. Kan Tingsryd lyckas knäppa Västerås ännu en gång på näsan och plocka med sig poäng?

  • MatchVästerås – Tingsryd
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 1,92 @ Nordicbet
  • Insats: 3/5 units 
  • Spelstopp: 27/11, 19:00

Västerås åkte på förlust mot ”nya” Leksand på bortaplan i den förra omgången. Laget förlorade med 4-3 efter att ha tappat både lika läget 1-1 och 2-2.
Förlusten innebar att segersviten på två raka matcher tog slut och Västerås tappade en placering i tabellen. Laget ramlade ner till en fjärde plats efter tjugofyra omgångar och står på fyrtiofyra poäng. Dock har laget bara ett poäng upp till trean BIK Karlskoga som dessutom har två matcher fler spelade.

ABB Arena Nord brukar vara Västerås och arenan är också det den här säsongen. Hemmalaget har vunnit tio av sina första tolv hemmamatcher och besegrade Pantern med 3-2 i sin senaste hemmamatch.
Med tjugonio poäng inspelade på hemmaplan är Västerås Hockeyallsvenskans tredje bästa hemmalag. Det med en imponerande målskillnad på 43-22. Västerås har på tre segrar på lagets fem senaste hemmamatcher.

vasteras_200 V.S tingsryd

Nykomlingen och överraskningslaget Tingsryd toppar oväntat nog hela Hockeyallsvenskan. Laget gör det i överlägsen stil och efter vändningen mot Oskarshamn på bortaplan senast till seger 4-1, har laget nu sju raka segrar och vunnit tio av sina elva senaste matcher. 
Totalt har Tingsryd spelat ihop femtiofyra poäng efter tjugofem omgångar och leder serien fem poäng före tvåan AIK.

Tingsryd är inte bara Hockeyallsvenskans serieledare, bästa hemmalag utan även seriens bästa bortalag. Efter segern mot Oskarshamn i den förra bortamatchen har nu Tingsryd fyra raka bortasegrar. Det har inte varit vilka segrar som helst utan mot tre topplag i dessa matcher. AIK seger 3-2, BIK Karlskoga 5-1 och Oskarshamn 4-1. Den fjärde segern var mot bottenlaget Timrå med 3-1.
Tingsryd har spelat ihop tjugotvå poäng på bortaplan efter åtta segrar och fyra förluster på tolv bortamatcher.

Första mötet vann Tingsryd.
Den matchen spelades i Nelson Garden och Tingsryd vann med 2-1 efter förlängning.

Lyckas Västerås få stopp på Tingsryd?
Ja, Västerås är det lag som ska och kommer få stopp på nykomlingens framfart. Det på grund av:
1. Västerås är ett av seriens och Sveriges bästa hemmalag. Västerås kan alltid förlita sig på hemmaspelet och hemmapubliken har laget alltid i ryggen.
2. Västerås är i grund och botten är ett betydligt bättre lag än Tingsryd. Av förklarliga skäl dessutom. Tingsryd är nykomlingar med en svag ekonomi medan Västerås är ett etablerat topplag i Hockeyallsvenskan. 
3. Tingsryd’s saga närmar sig slutet. I alla fall på segrarna och att Tingsryd ligger topp fem när grundserien är avklarat ser jag som minimal. Västerås föll tungt mot Leksand sist och laget är fulla av revansch och är bättre än vad tabellen visar.
Trots att Tingsryd har besegrat topplagen den senaste tiden är det Västerås som får stopp på segertåget och studsar tillbaka på segerspåret.
Mitt spel blir en hemmaseger till 1,92 hos Nordicbet.