Västerås nosade på topplaceringarna förra säsongen och i premiären ställs man mot Tingsryd som krigade i bottnen förra säsongen. Jag tror starkt på ett av lagen, häng på!


Västerås – Tingsryd

Spel: Handicap (0-1) 1
Odds: 2.375 @ Bet365
Insats: 5/10
Spelstopp: 19.00

Västerås har en bra säsong bakom sig där man kom 4a i sluttabellen men man misslyckades sedan och fick inte kvala till Elitserien. Man har en del nya spelare men inga stora namn direkt. Den mest spännande är kanske Victor Backman från (Borås/Frölunda) som har sett pigg ut under försäsongen. Man har däremot tappat ett par gubbar som kommer bli kännbara förluster men eftersom det kan tillkomma några gubbar från NHL om det blir lockout där så kan dessa förluster fyllas upp. Dock kommer inga NHL-spelare spela den här matchen.

Hur som helst så känns man betydligt starkare än Tingsryd som står för motståndet. Ett Tingsryd som förra säsongen klarade sig kvar efter att ha slutat precis ovanför nedflyttningsstrecket. Man har gjort drastiska förändringar i laget och man har i stort sett bytt ut hela laget då man gjort sig av med 14 spelare och man har hela 16 nya spelare i truppen! Det bör ta tid för det här laget att spela ihop sig och i mina ögon ska man inte rå på ett heltaggat och sammansvetsat Västerås på deras hemmaplan i en premiär.

Västerås har varit väldigt ojämna under försäsongen men det märks också att tränaren har experimenterat en hel del, precis som man ska göra under försäsongen. Resultaten är inte så mycket att säga om men 4 segrar och 3 förluster har det blivit. De mest imponerande segrarna är mot Leksand och Mora. Tingsryd har inte imponerat under försäsongen trots två storsegrar mot norskt motstånd. Det går inte jämföra men svenska hockeyn och i träningsmatcherna mot de svenska lagen har man åkt på stryk i allihopa.

Det här bör sluta med en klar hemmaseger då Västerås som sagt känns betydligt starkare än Tingsryd plus att man har stor fördel av sin hemmaplan då man är starka hemma samtidigt som Tingsryd ofta har stora bekymmer på bortaplan. Tingsryd behöver säkerligen ett par matcher innan man kan nå upp till sin högsta kapacitet vilket krävs för att slå ett lag som Västerås i en bortapremiär.