Favorittippade Västerås tar emot nykomlingarna Sundsvall på hemmaplan i ABB Arena Nord. Ett Västerås som har trevat i inledningen och har haft en tung inledning av säsongen. Men det är inget jämfört med Sundsvall som bara står på en seger efter fem omgångar. Blir det en walk in the park seger för Västerås eller stretat Sundsvall emot?

  • MatchVästerås – Sundsvall
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås -2,5 mål
  • Odds: 2,19 @ Nordicbet
  • Insats 2/5 units
  • Spelstopp: 23/9, 19:00

Favorittippade Västerås inledde säsongen strålande med två raka segrar innan förlusten borta mot Timrå efter förlängning satte käppar i maskineriet. Därefter blev det en ny förlust mot bottentippade Almtuna med 3-1 på bortaplan. Sen begav sig laget sig hemåt och tog emot AIK på hemmaplan. Den matchen inledde Västerås bra innan AIK tog över mer och mer och inför den tredje perioden var ställningen 2-0 till bortalaget. En ledning som såg kassaskåpssäker ut. Men AIK bjöd på 1-2 målet och därefter var det Västerås för hela slanten. Ett hemmalag som kvitterade, vände och avgjorde i tom bur. En match som verkligen hade många ansikten och proppen för målskyttet gick verkligen ur för Västerås som svarade med hela fem mål i den tredje perioden.

Segern innebar att Västerås klättrade uppåt i tabellen och har efter fem spelade omgångar tio poäng. Det placerar laget på en fjärde plats i tabellen och vid tre nya poäng ikväll är Västerås tillfälligt nya serieledare.

Hemma i ABB Arena Nord är Västerås alltid starka. Hittills av säsongen har laget spelat två hemmamatcher. Det har resulterat i två segrar och en målskillnad på hela 9-3. Segrarna har kommit mot Vita Hästen 4-1 och mot AIK 5-2.

vasteras_200V.S sundsvall

Nykomlingen Sundsvall har inte haft en enkel start av livet igen i Hockeyallsvenskan. En ynka seger på dom fem inledande matcherna och nu senast föll laget mot Vita Hästen med 3-0 på bortaplan. En match som laget hamnade i ett tidigt 1-0 underläge och därefter sjönk huvudena ner till axlarna och spelare hängde med huvudet.
Det är inte speciellt konstigt då Sundsvall bara har gjort två mål på sina tre senaste matcher samtidigt som det har rasslat in mängder i eget mål. Hela tretton insläppta mål på dom tre senaste matcherna. Vita Hästen vann matchen med klara 3-0.

Fem spelade matcher, fyra förluster, 9-19 i målskillnad och endast tre poäng är nykomlingen Sundsvall på jumboplats i årets Hockeyallsvenska.
Formen är inte den starkaste och Sundvall har nu tre raka nederlag.

Dock har lagets tre enda poäng kommit på just bortaplan. Sundsvalls seger kom mot Oskarshamn med siffrorna 6-3 efter att ha vänt underläge 1-3 till slutresultatet.

Har Sundsvall något att hämta i Västerås?
Nej, jag tycker inte det. Sundsvall har ett svagt lag och kommer få kämpa rejält för att rädda kontraktet till fortsatt spel i Hockeyallsvenskan. Laget är inne i en blytung formsvacka. Tre raka förluster och en målskillnad på 2-13 på dessa tre matcher. Det gör det inte lättare att åka till ABB Arena Nord och möta Västerås som verkligen fick islossning i målskyttet i matchen mot AIK.
Västerås är obesegrade hemma och fortsätter att imponera i hemmaborgen. Fem mål i period tre sist mot AIK. En stabil 4-1 seger över Vita Hästen. Västerås har i år ett starkt lag på pappret och nu har laget värvat Nick Sorkin som eventuellt är spelklar till ikväll. I så fall är han en viktig pusselbit i årets lagbygge för Västerås.
Det kommer att åka av och Västerås kommer gå ut stenhårt, sätta Sundsvall på plats och ta en tidig ledning. Får Västerås in ett tidigt 1-0 mål kommer huvudena på Sundsvallskillarna ramla långt ner.
Mitt spel blir handikapp Västerås -2,5 mål till 2,19 hos Nordicbet.