Match fem i bäst av sju. Rögle har skaffat sig tre matchbollar mot Västerås efter att ha krossat lagen i det senaste mötet med hela 6-1. Västerås är därmed att missa SHL-spel trots två kvalchanser. Nu är den stora frågan om Västerås har orken, viljan och kreativiteten att kunna vända på det här?

  • Match: Västerås – Rögle
  • Liga: SHL
  • Speltips: Money line Rögle
  • Odds: 2,15 @ bet365
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 29/3, 16:00

vasteras_200V.S rogle_200

Match fem var en jämn historia under den första perioden. Rögle tog ledning efter drygt femton minuter, men ledningen blir ingen långvarig historia. Västerås kvitterade bara 1,12 senare och det var 1-1 efter den första perioden. Det var i stort sett all spänning publiken fick se i den här drabbningen. Rögle ökade farten och satte press på Västerås i upptakten av den andra perioden. Det lönade sig och innan den andra perioden var över hade Rögle gått från 1-1 till ledning 4-1. I slutperioden fortsatte Rögle att trycka på och matchen slutade med tennissiffrorna 6-1 för hemmalaget som tog ett järngrepp i matchserien och har nu 3-1 i matcher.

Summering från lagens tidigare möten är att Rögle har varit det bättre laget i dom matcher Rögle har vunnit och Västerås har inte riktigt räckt till. Matcherna har utan tvekan varit sevärda och lagen har  gett allt och lite till, och ledning i matchserien är inte alls orättvis.

26.03.15SHLRögleVästerås6 : 1
23.03.15SHLVästeråsRögle3 : 0
20.03.15SHLRögleVästerås4 : 3
17.03.15SHLVästeråsRögle3 : 4

Västerås som vann Hockeyallsvenskan är mycket illa ute om att nå SHL-spel nästa säsong. Efter att ha gjort en fantastiskt avslutning av grundserien har inte spelet klickat fullt ut när det har gällt kvalspelet. Först åkte laget ut mot Karlskrona med 3-1 i matcher i den Hockeyallsvenska finalen och nå står laget i samma situation med kniven mot strupen och ska försöka vända på en matchserie som bara fyra lag har gjort sen playoff i bäst av sju matcher inledes.

Rögle har SHL-kontakt. I grundserien placerade sig laget på en femte plats och fick gå till slutspelsserien. Där rosade Ängelholmarna marknaden och vann samtliga fem matcher och visar att det är på vårkanten som laget spelar det bästa spelet. När det gäller som mest!

Vinna eller försvinna Västerås?
Jag tror dessvärre att det blir försvinna för hemmalaget. Västerås har inte fått spelet att fungera fullt ut och laget fick sig en rejäl utskåpning i det förra mötet. Den matchen kunde inte Västerås ta med sig segern från match fyra utan Rögle höjde bara på tempot och visade att laget ska nå SHL.
Rögle har varit klart hetare under playoff-serien och visar att lagets mål är att spela i SHL säsongen 2015-2016. Inte nog med att Rögle har 3-1 i matcher och varit det bättre laget så har även Rögle tagit psykologiska tunga segrar. I match ett avgör Rögle på bortaplan med 4-3 målet med bara tre minuter kvar. I match två håller Rögle på att tappa 4-1 till 4-4 men håller undan. Nu senast körde laget över Västerås på hemmaplan.
Det har gjort att Rögle har tre matchbollar att spela på. Däremot kommer laget vilja avgöra så fort som möjligt utan att det ska bli darrigt eller nervöst i laget. Västerås ska nu vinna tre raka matcher och det är det bara fyra lag som har lyckats med i ett underläge med 3-1 i matcher, sen bäst av sju införskaffades. Jag tror inte Västerås blir det femte.
Jag väljer därmed att spela Rögle som segrare inklusive övertid till 2,15 hos bet365.