Match tre i bäst av sju och Västerås börjar bli riktigt illa ute. Underläge 2-0 i matchserien och det stabila försvarsspel laget visade upp under grundserien är som bortblåst. Nu har det blivit åtta insläppta mål på två matcher och ikväll måste sannolikt en seger bärgas om laget ska ha några som helst chanser att kunna nå SHL. Frågan är då om laget kan lyckas vinna över detta Rögle som nu har gått obesegrad i sju raka matcher och har ett fantastiskt självförtroende?

  • Match: Västerås – Rögle
  • Liga: SHL
  • Speltips: Västerås över 2,5 mål
  • Odds: 1,77 @Unibet
  • Insats: 3/5 units
  • Spelstopp: 23/3, 19:00

vasteras_200V.S rogle_200

Västerås är i en jobbig situation. Först förlorade laget den Hockeyallsvenska finalen mot Karlskrona med 3-1 i matcher. Detta trots att Västerås vann den första matchen och var till den största delen det bästa laget i dom nästkommande tre matcherna. Men med ett målskytte som inte räckte till mot ett effektivt Karlskrona kostade en direktplats till SHL.

Laget fick däremot en ny chans nu mot Rögle. Ett Rögle som tagit sig vidare till playoffet via slutspelsserien. Där gick Rögle obesegrat och vann samtliga fem matcher. Inte nog med det så fortsatte segertåget direkt i match nummer ett mot Västerås. En match där laget bytte möjligheter med varandra om vartannat. Det hela slutade med att Rögle avgjorde med ett 4-3 mål med mindre än fyra minuter kvar inne i ABB Arena Nord.

I match nummer två i Lindab Arena såg Rögle ut att gå mot en stabil seger. Laget ryckte åt sig en 4-1 ledning med mindre än fjorton minuter kvar av matchen. Västerås reducerade både till 4-2 och till 4-3 men lyckades inte mäkta med att göra ett mål till. Men en upphämtning som sannolikt har stärkt lagets redan sargade självförtroende. Matchen slutade 4-3 till Rögle och 2-0 i matchserien var ett faktum.

En summering från lagens två hittills spelade matcher är att det är fartfyllt, händelserikt och framförallt målrikt. Lagen bjuder på en riktig publikhockey och Rögle har gått in verkligen för att spela i SHL nästkommande säsong.

Fyra möten under grundserien.
Dessa möten resulterade alla i ett oavgjort resultat under fulltid. Det slutade med två segrar varder med en hemma samt bortaseger. Noterbart är att Västerås gjorde minst tre mål i tre av dessa fyra möten.

Nu är det vinna för Västerås om laget ska kunna ha chans på SHL-spel nästa säsong.
Och för att slå Rögle kommer laget att behöva göra minst tre mål!  En måstematch utan dess like och för Västerås del är det tacksamt att matchen spelas på hemmaplan. I en arena som Västerås spelade bättre och bättre i desto längre säsongen pågick och avslutade starkt. Dessvärre har laget nu förlorat två raka hemmamatcher men sett över dom fem senaste hemmamatcherna har Västerås gjort minst tre mål i fyra av dessa fem.
Västerås har ett blytungt powerplay och den här playoff-serien har verkligen resulterat i mängder av utvisningar. Det är tjuvnyp och rackarspel om vartannat och utvisningarna avlöser varandra hejvilt. Västerås måste få igång sitt powerplay-spel om detta ska gå vägen.
Laget stod för en stark avslutning senast och trots att det inte räckte hela vägen var det en upphämtning som sannolikt kommer ha gjort skillnad för spelarnas självförtroende inför den här matchen.
Med en rejäl boozt i ryggen och en fullsatt hemmahall kommer Västerås ge sitt yttersta för att vinna matchen och att Rögle ska vinna tre raka matcher i den matchserien ska vara svårt, lagen är såpass jämna.
Men för att det ska vara omöjligt måste Västerås skärpa sitt försvarsspel och samtidigt vara effektiva framåt.
Därav ser jag Västerås över 2,5 mål som det säkrare spelet än en rak hemmaseger.
Mitt spel blir Västerås över 2,5 mål till 1,77 hos Unibet.