En match i kvällens omgång i Hockeyallsvenskan. En riktigt toppmatch där fjärdeplacerade Rögle åker till ABB Arena nord för att möta seriefemman Västerås. Lagen står på exakt samma poäng, sextiofem och har vunnit en match vardera den här säsongen med exakt samma siffror, 3-4 efter övertid och straffar. En jämn match att vänta där det är tre viktiga poäng som står på spel.

  • Match: Västerås – Rögle
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Över 1,5 mål första perioden
  • Odds: 2,05 bet365
  • Insats: 2/5 units 
  • Spelstopp: 13/1, 19:00

Västerås kommer till spel med en tung förlust från den förra omgången. Laget hade spelat till sig en 3-0 ledning på bortaplan mot Björklöven inför den tredje perioden. Där en 1-3 reducering relativt tidigt men trots det såg det lugnt ut. Tiden tickade på, men en reducering kom med 2.23 kvar av matchen. Såpass lite tid kvar lär laget kunna hålla undan. Icke det,  med endast sex sekunder kvar av matchen kommer 3-3 och Västerås tappar inte bara poäng utan förlorar även matchen efter straffar.

Det var Västerås tredje förlust på lagets fem senaste och har på dessa matcher tagit sju poäng. Vilket gör Västerås till seriens tionde formstarkaste lag.
Med en form som är hyfsad står laget trots allt högt upp i tabellen. Västerås har spelat till sig sextiofem poäng efter trettioåtta omgångar och ligger på en femteplats. Med samma poängantal som fyran Rögle och har tillsammans med Rögle spelat en match mindre än övriga lag i serien.

Hemma i ABB Arena nord är formen bra. Det blev seger i den senaste hemmamatchen mot AIK med 5-1 och det innebar Västerås sjunde seger på sina tio senaste hemmamatcher. 
Totalt har Västerås spelat ihop trettiofyra poäng på hemmaplan efter nitton hemmamatcher och det gör laget till seriens sjätte bästa hemmalag.
Västerås fem senaste hemmamatcher har det slutat med fyra segrar och en förlust. Noterbart är att tre av fem matcher har innehållit minst två mål efter den första perioden.

vasteras_200V.S rogle_200

Rögle kommer med en seger i bagaget. I den förra omgången besegrades Almtuna med 3-2 hemma i Lindab Arena. Efter en målrik första period där Almtuna tog ledningen, som Rögle därefter kunde vände till ledning 3-1 innan perioden var över. Almtuna reducerade till 2-3 efter halva den tredje perioden men hemmalaget lyckades med bedriften att hålla undan till seger.

Segern innebar Rögle’s tredje på sina fem senaste matcher, däremot har laget tagit poäng i fyra raka matcher. Det leder till att Rögle har spelat till sig tio poäng på dessa matcher och är seriens tredje formstarkaste lag.
Rögle står som sagt på samma poäng som Västerås efter trettioåtta spelade matcher och ligger på en fjärdeplats i tabellen. Laget har sju poäng upp till tvåan BIK Karlskoga som har den sista direktplatsen till SHL.

Bortaspelet för Rögle’s del har kommit av sig den senaste tiden. Endast en seger på lagets fem senaste bortamatcher. Den segern kom mot Mora efter övertid för fyra bortamatcher sedan. Sen dess har Rögle radat upp tre raka förluster på bortaplan och är just nu seriens sjunde bästa bortalag med sina tjugotre inspelade poäng på arton bortamatcher.
Rögle har på sina fem senaste bortamatcher varit inblandade i minst två mål under den första perioden i två av dessa fem.

Rögle återfår Andreas Lilja men Ludvig Rensfeldt är sjuk. Nye spelaren Rotherman är ännu inte spelklar.

Lagen har vardera 3-4 seger mot varandra.
Den första matchen vann Rögle med 4-3 efter straffar på bortaplan.
I den senaste matchen vann Västerås med samma siffror, fast efter förlängning och på bortaplan.
Lagens fem senaste möten har slutat med tre segrar för Västerås och två för Rögle. Noterbart är att tre av fem matcher har innehållit minst två mål efter den första perioden.

Tre ofantligt viktiga poäng som står på spel.
Lagen ska fullborda den trettionionde omgången denna tisdag. Det är två lag som kommer till spel med godkända former och där offensiven fungerar utmärkt medan defensiven blandar och ger. Framförallt när lagen spelar på bortaplan. Där har speciellt Rögle otroligt svårt att hålla tätt bakåt, sexton insläppta i dom fem senaste bortamatcherna. Ett Västerås som verkligen har kommit igång på hemmaplan och har radat upp massvis med segrar. Målproduktionen är utomordentlig på hemmaplan och Västerås gör nästan alltid mål under den första perioden.
Det kommer bli en match där det första målet är otroligt viktigt och båda lagen kommer att vilja göra det. Men fokus kommer delvis att ligga i försvarsspelet, men får vi ett tidigt mål kommer matchbilden att öppnas upp.
Mitt spel blir därmed över 1,5 mål under den första perioden till 2,05 hos bet365.