Västerås rasade ihop fullständigt senast mot Leksand och fick stryk med hela 8-3 (!). Man var faktiskt bra med och hade 3-3 inför tredje perioden, en period som man sedan torska med 5-0. Oskarshamn stod för ett riktigt bottennapp när man fick stryk mot jumbon Borås på hemmais senast, och nu måste poängen in om man ska ta en play-off plats. Har hittat vinnaren här och går in hårt!

  • Västerås – Oskarshamn
  • Spel: Västerås (1×2)
  • Odds: 1.71 @ Bet365
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19:00

Västerås spelade faktiskt riktigt bra i två perioder senast mot Leksand, men sedan rasade man som sagt ihop fullständigt. Man la sig bara ner och dog och lät Leksand göra precis som dom ville. Sedan var inte målvaktsspelet det bästa heller, Daniel Sperrle slutade på dryga 71% i räddningssiffror, vilket förmodligen gör att Lasse Johansson står idag. Nu har man chansen att hoppa upp på segerspåret igen mot ett enklare gäng, dessutom på hemmais där man trivs bra. Kan tänka mig att spelarna fick sig en rejäl avhyvling efter senaste kollapsen och är på tårna från start här. Broc Little fortsätter leverera och hade 1+1 senast mot Leksand.

Marcus Söderkvist är tillbaka från skada idag. Saknas sedan tidigare gör Mårtensson, Lindh och Johansson.

Oskarshamn stod också för en plattmatch i senaste omgången, förlust med hela 4-1 på hemmais mot jumbon Borås. Spelet fungerade inte alls bra och förlusten var tydligen rättvis sett till matchbilden. Man hade hela sju powerplay i matchen utan att få någon utdelning.. Med 14.77% är man näst sist i effektivitet i powerplay, vilket är bedrövliga siffror. På bortais har man dessutom haft det riktigt svårt denna säsong med 7 vinster och 14 förluster.

Till dagens match uppges man vara helt skadefria och enda avbräcket är Mikael Lidhammar som är avstängd. Inför matchen mot Mora näst senast hade man magsjuka som gick i truppen, efter detta har man två raka förluster, kanske något som hänger med i vissa kroppar än?

——————————————————————————

Västerås är riktigt vassa på hemmais och har vunnit mot riktigt bra motstånd här på slutet. Att ett bortasvagt Oskarshamn med dålig form ska ta poäng här tycker jag känns väldigt långsökt. 1.71 som Bet365 erbjuder känns bra i mina ögon.

/e@sy