Är nu uppe i fyra raka över/under spel i hockeyallsvenskan, så idag går jag för femte raka. Ikväll är det hett ”derby” mellan Västerås och Örebro i ABB Arena. Hallen kommer vara så gott som fullsatt, så räkna med två taggade lag! Målsnålt eller målkalas? Jag tycker mig ha lösningen!

  • Match: Västerås – Örebro
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 2.10 (bwin)
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 19.00

Västerås har länge legat på en direktplats till kvalserien men har nu halkat ner på en fjärdeplats, hela sju poäng bakom Leksand på tredjeplatsen. Ser man på en formtabell för de sex senaste matcherna så hittar man Västerås på en bedrövlig 10:e plats med endast två vinster. Senast fick man stryk efter straffar på bortais mot Troja/Ljungby, efter att ha kvitterat till 2-2 med endast 50 sekunder kvar av matchen. Man har varit bättre på hemmais på slutet och är säkerligen taggade till tusen här inför fullsatta läktare. Man har absolut inget att förlora och lär släppa loss nu om man vill ta en direktplats.

Skadeläget är sådant att Markus Söderkvist missar matchen ikväll. Sedan långt tidigare finns även Niclas Lundgren och Fredrik Johansson på skadelistan.

Örebro har ryckt ifrån i toppen efter två raka vinster, man är nu hela nio poäng före tvåan Bofors. Man har hela 20 poäng ner till fyran Västerås, så det ska mycket till om vi inte får se Örebro i en kvalserie längre fram i år. Senast körde man över Borås med hela 7-2 på hemmais, matchens lirare där var Jared Aulin som stod för hela tre mål. Han har en sjuk form för tillfället och placerar sig på en andraplats i allsvenskans poängliga, endast en poäng bakom Rögles Eric Himelfarb. Kikar man vidare på den listan så hittar vi Örebrospelare även på andra och tredjeplats, hela fem spelare från Örebro finns med på tio-i-topp, det vittnar på vilka offensiv kvalité man har i laget. Man har dessutom gjort 12 mål på de två senaste matcherna.

Till dagens match får man klara sig utan Dustin Kohn som varit borta en längre period. I övrigt har man alla spelare tillgängliga.

—————————————————————————————

Jag tror detta kommer bli full fart från början, och pressen ligger på Västerås som är i större behov av en vinst här. Går Västerås bort sig en smula så har Örebro flera klasspelare som står redo för att hugga. Lagens förra möte i ABB Arena slutade 4-3 till Örebros favör, tror på något liknande ikväll.

/e@sy