Back to back möte att vänta i Hockeyallsvenskans trettiofjärde omgång. Tabellfemman Västerås bröt sin horribla form med sex raka förluster när laget besegrade motståndarna Mora igår med 6-3. Kan nu det favorittippade laget ta ännu en seger inne i ABB Arena Nord?

  • MatchVästerås – Mora
  • Liga: Hockeyallsenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 1,65 @ bet365
  • Insats: 5/5 units 
  • Spelstopp: 27/12, 16:00

Äntligen äntligen äntligen fick Västerås avgå med en seger. Detta efter att laget stod för en otroligt stark tredje period i FM Matsson Arena som laget vann med 3-0. Detta efter att bland annat tappat ledningen 1-0 till underläge 1-3 för att hämta ikapp till 3-3 innan den andra perioden var över och därefter visa en enorm effektivitet i den tredje periodens början och avgå med en mycket efterlängtad seger, 6-3.

En seger som betyder mycket för fortsättningen för Västerås som har en bra bit till topp två placeringarna i Hockeyallsvenskan. Efter att laget har haft en svag form är det hela elva poäng upp till tvåan AIK. Som till Västerås fördel har en match mindre spelad. För Västerås del ligger laget på en femte plats med femtiosex poäng efter trettiotre omgångar.

Hemmaspelet brukar i regel vara Västerås styrka. På sistone har hemmamatcherna gått lite i stå och laget har haft en hel del stolpe ut. Tre raka hemmaförluster efter övertid eller efter straffläggning. I den senaste hemmamatchen föll laget mot jumbon Sundsvall med 4-5 efter straffar.
Trots det har laget tagit trettiofem poäng efter sexton hemmamatcher och placerar sig som Hockeyallsvenskans femte bästa hemmalag.

vasteras_200 V.S mora_200

Det skall inte skrytas om Mora’s form speciellt mycket heller. Laget förlorade för femte gången på lagets sex senaste matcher och är inte nog med det Hockeyallsvenskans näst formsvagaste lag.
Med bara en seger av dessa sex matcher har Mora sjunkit som en sten i tabellen och vi finner först nu dalmasarna på en tionde plats med fyrtiofem inspelade poäng efter trettiotre spelade matcher. Laget har i och för sig bara tre poäng upp till playoff-platserna och stabila åtta poäng ner till kvalplats.

Bortaspelet har varit upp och ner under säsongens gång. Mora har gått segrande ur sex av sina sexton bortamatcher, vilket har resulterat i arton inspelade poäng på resande fot. Det gör laget till seriens nionde bästa bortalag.
Formen på bortais är inte den starkaste. Två raka nederlag och två segrar på dom fem senaste bortamatcherna. Mora förlorade den senaste bortamatchen mot AIK med 4-2. Notera att AIK ledde med 4-0 efter knappt elva minuter in i den andra perioden.

Säsongens näst sista möte.
Västerås har vunnit dom två inledande mötena mot Mora. Först med 2-1 i hemmaborgen och nu senast med 6-3 på bortaplan.
Lagens fem senaste möten har slutat med fyra segrar för Västerås och en för Mora. Noterbart är att Västerås har fyra raka segrar över Mora i seriespel.

Tar Västerås tredje segern raka över Mora?
Ja, jag tycker mig finna det som lämpligt. Det på grund av mycket av det spel Västerås visade upp igår. Laget visade upp en enorm vilja och klubbhjärta. Att ett lag som tappar en 1-0 ledning till underläge 1-3 med sex raka förluster i bagaget brukar tala för att det blir ännu en förlust. Men Västeråsspelarna ville däremot annat och visade upp en stark karaktär och vände och vann med hela 6-3.
En psykologisk tung seger då lagen möter varandra igen mindre än tjugofyra timmar innan slutsignalen ljöd. Samtidigt som Västerås dessutom vann det första mötet mellan lagen den här säsongen. Och till det tillägger vi att Västerås i övrigt har fyra raka segrar över Mora och två raka segrar på hemmaplan mot Mora.
En seger igår som bör ha inneburit vändningen för det tippade topplaget mot ett Mora som ser ut att få det tungt i fortsättningen av serien och har en form som inte alls är speciellt imponerande. Nej med ett utav seriens bästa hemmalag mot ett mediokert bortalag ska detta bara sluta på ett sätt.
Mitt spel blir Västerås som segrare till 1,65 hos bet365.