Hockeyallsvenskan rullar vidare och ikväll är det match mellan Västerås och Mora i ABB Arena. Dessa lag drabbade samman under försäsongen och jag tror vi har en liknande match att vänta här.

  • Match: Västerås – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,80 @ expekt
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Västerås har öppnat hockeyallsvenskan bra och står på åtta inspelade poäng efter fyra matcher. Segrar mot Tingsryd (5-1), Almtuna (2-1) och Troja (4-3) följdes nu senast upp av en klar förlust på bortais mot Södertälje (4-1). Man blev inför den här säsongen av med en del vassa spelare som Markus Ljungh, William Karlsson och poängkungen Broc Little och har väl inte direkt ersatt med några stjärnlirare. Men laget är jämnare i år och det är kanske viktigare i slutändan. Man har ju nu också värvat in Patrik Berglund som debuterade senast mot Södertälje, vilket inte blev någon höjdardebut direkt. Men nu har han en match i benen och han kommer garanterat spotta in en hel del poäng för Västerås framöver, var så säkra.

I Västerås stryker vi idag Marcus Jonsson, Fredrik Johansson och sätter ett frågetecken för Christoffer Björklund. Men man har värvat/lånat ett par spelare som gör debut ikväll för hemmalaget. Matt Fornataro kommer närmast ifrån AHL där han stått för en hyfsad poängskörd under några säsonger nu. Dessutom lånar man in Johan Larsson som är en offensiv back med bra skott, han kommer stå sig bra i allsvenskan där han spelat med Bofors tidigare, Johan lånas in ifrån Färjestad.

Patrik Berglund, Västerås.

Mora har två vinster och två förluster hittills i hockeyallsvenskan där man tagit alla poängen på hemmais. På bortais har poängen uteblivit då man fått stryk av både Malmö (4-3) och Oskarshamn (4-1). Nu senast spelade man en underlig match mot Djurgården som man till slut kunde vinna efter straffar med 5-4. Efter att ha haft ledningen med 2-0 tappade man till 2-4 för att sedan kvittera i slutet av matchen och alltså vinna på straffar. Debut gjorde Anze Kopitar i den matchen och han såg inte alls bra ut till en början. Men han kom in i det mer och mer och precis som för Patrik Berglund i Västerås så tror jag Anze Kopitar kommer ösa in poäng för Mora framöver. Något som verkligen talar för överspelet är Moras svängiga spelsätt plus att målvaktssidan sett otroligt darrig ut i inledningen på säsongen.

Daniel Hansen i mål har inte alls sett särskilt stabil ut än så länge och han blev dessutom utbytt efter 2-3 mot Djurgården senast. Då man har en skada på andrakeepern Ervins Mustukovs så har man lånat in Linus Ullmark ifrån MODO. En ung kille som kom in senast mot Djurgården och fick kapitulera direkt. Men han stannade på en insläppt puck och tog dessutom ett friläge i förlängningen plus alla straffar. Men i ärlighetens namn så var detta det enda han hade att göra i matchen så man fick inte direkt se så mycket av hans färdigheter. I övrigt har Mora en del skavanker i laget men inga namn som man vill gå ut och skylta med.


Dessa lag möttes på försäsongen i en match som slutade 4-3 till Västerås, där det diskuterades allt annat än hockey efter matchen. Anmälningar åt både höger och vänster efter påstådda armbågstacklingar och tacklingar i ryggen. Till dagens match blir det förmodligen inte lika fult spel men målskörden får gärna hålla i sig. Med klasspelare som Berglund och Kopitar på isen så tycker jag den här hade goda chanser att gå över linan!

Testar även 1,5/10 units på över 6,5 mål till 2,60 hos unibet.

/e@sy