Hockeyallsvenskan idag och vi har ett riktigt intressant möte framför oss i Västerås där hemmalaget gästas av Mora. Många stjärnor på isen samtidigt och spelet här är solklart!

  • Match: Västerås – Mora
  • Spel: över 5,5 mål
  • Odds: 1,95 @ unibet
  • Insats: 7/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Västerås placerar sig som trea just nu och har haft en fin form på slutet med två vinster och ett kryss på de tre senaste. Man har även gjort en del mål i dessa matcher och det är inget snack om att man har kapabla herrar framåt. Trots att firma Berglund/Backlund inte stod för några poäng senast mot Södertälje så är det givetvis dessa herrar Mora lär hålla ett extra öga på. 27 poäng var hittills och man kommer få sina lägen idag mot ett Mora som saknar defensiva spelare i laget.

Kenneth Bergquist, Per Helmersson och Fredrik Johansson saknas i hemmalaget på grund av skador och sedan har man ett gäng spelare utlånade.

Mora har släppt in 11 mål på två matcher nu och försvarsspelet såg bedrövligt ut mot Djurgården senast. Detta är inte så konstigt då Tom Nilsson och Mikael Wikstrand är på JVM-läger samt så har man Prestin Ryan skadad. Framåt är det dock ingen större fara och man har ändå gjort 7 mål framåt på de två senaste matcherna. Mot Djurgården hade man tre puckar i målramen och brände även fyra rena frilägen, så chanser har funnits för mer mål. Givetvis är det Kopitar/Ryan som Västerås ska se upp med då dessa herrar var otroligt bra offensivt mot Djurgården senast och man sätter upp ett väldigt bra powerplay.

Förutom Nilsson, Wikstrand och Prestin Ryan så saknas även Peter Nolander i Mora på grund av magsjuka. Ett tungt slag mot en redan skral backuppsättning. Även Jens Holmström är osäker då han varit snuvig senaste dagarna.


Det här kan bli en riktigt bra match mellan två fartfyllda lag spetsade med NHL-stjärnor. De två senaste matcherna mellan lagen i ABB Arena har slutet 2-6 och 3-5 till Moras favör. Vilket lag som avgår med segern idag låter jag vara osagt, men många mål tror jag på!

Testar även över 6,5 mål till 3,15 hos unibet – 2/10 units.

/e@sy