Match om riktigt viktiga poäng i dagens hockeyallsvenska när Västerås tar emot Mora hemma i ABB Arena. Hemmalaget måste vinna för att haka på Leksand i kampen om en sista direktplats till kvalserien. Samtidigt så måsta Mora vinna för att vara med i kampen om en play-off plats. Riktigt viktig match som sagt och jag tror mig ha lösningen!

  • Match: Västerås – Mora
  • Spel: x2 (dubbelchans)
  • Odds: 2.10 (bet24)
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 16.00

Mora trodde jag på inför senaste matchen mot Örebro, även fast jag fegade och spelade 1x där. Man tog en riktigt fin vinst och Örebro var aldrig ens i närheten av att kunna rubba hemmalaget. Nu var å andra sidan inte Örebro taggade till tusen, utan det såg ut som mätta huvuden som gled runt på isen. Men ingen skugga ska falla över Moras insats som gjorde det riktigt bra och spelade med stark skridskoåkning, något som Mora måste göra för att kunna rubba dom stora. Man har som jag tidigare skrivit fått en rejäl boost av tränarbytet och har tagit poäng i samtliga matcher med Lars Ivarsson vid rodret, fem matcher närmare bestämt.

Till kvällens möte saknas långtidsskadade Patrik Andersson och Alexander Sundström. Även frågetecken för Jens Jakobs enligt hemsidan, men mina rapporter säger att han kommer finnas med på isen ikväll, vilket är viktigt för Mora.

Västerås gör det helt ok utan att direkt övertyga som man gjorde i inledningen av serien. Man har varvat förlust och vinst i de sex senaste omgångarna och har inte visat upp något stabilt spel. Senast tog man en 7-3 seger mot Sundsvall, kassaskåpssäker kanske man tänker när man ser siffrorna? Men det var långt ifrån en säker seger för Västerås mot nästjumbon. Man hade en 4-0 ledning som man tappade till 4-3 och det blev nerv i matchen. Anledningen till att siffrorna rann iväg var att Sundsvall plockade ut målvakten två gånger om och chansade i spel 6 mot 4.

Till dagens match saknar man långtidsskadade Niclas Lundgren och Fredrik Johansson. Annars är man så gott som skadefria, samma läge som Mora på skadefronten alltså.

———————————————————————-

Mora är inne i en riktigt bra period för tillfället och övertygade verkligen i senaste vinsten mot Örebro. Man har fått en rejäl nytändning och nu verkligen med i matchen om en play-off plats. Västerås blandar och ger för mycket och har dessutom inte särskilt bra statistik hemma mot Mora på slutet. Det har varit riktigt tighta matcher i Västerås och på de fem senaste matcherna här så har Västerås vunnit en, kryssat två och förlorat två. Jag tror ett formtoppat Mora kan fixa minst ett kryss ikväll.

/e@sy