En match i hockeyallsvenskan idag, som är mellan Västerås-Malmö i ABB Arena. Ett Västerås som jagar en direktplats till kvalserien och ett Malmö som jagar en plats i play-off. Jag tycker mig ha hittat vinnaren av denna match. Läs mer!

  • Match: Västerås – Malmö
  • Spel: Västerås (1×2)
  • Odds: 2.00
  • Units: 5/10
  • Spelstopp: 16.00

Västerås ligger precis utanför en direktplats till kvalserien i nuläget, sex poäng upp till Leksand på tredjeplats. Formen är hyfsad men inte mer, på de tre senaste har man två oavgjorde och en vinst. På hemmais är man däremot riktigt starka och har vunnit fyra av de fem senaste matcher i ABB Arena. Det hade varit fem vinster om man sullat bort ledningen man hade mot Mora, där en Västeråsspelare gick in och skallade en Moraspelare, en händelse som vände matchen till Moras fördel. Senast fick man stryk mot Borås efter förlängning, viktig poängräddare i den matchen blev Broc Little som gjorde bägge Västerås mål. Hans kedja blir viktig i jakten på en direktplats.

Saknas idag gör Victor Mårtensson, Marcus Söderkvist och Fredrik Johansson. Även ett frågetecken för Andreas Lindh.

Malmö har spottat upp sig på slutet och har två vinster och ett kryss i bagaget till kvällens match. Nu kom dock dessa vinster på hemmais mot usla Almtuna och ett fritt fallande Bofors, och det var två uddamålsvinster i tajta matcher. Så jag är fortfarande inte imponerad över detta bygge, och ifrågasätter verkligen kampmoralen i laget. Visst man har ett bra powerplay och en Linus Klasen som bevisligen kan göra mål, men utöver detta så ser laget inte alls särskilt bra ut. Man kan inte förlita sig på powerplay och en stjärnspelare varje match, det funkar helt enkelt inte i längden.

Till dagens match sätter vi ett frågetecken för Pathrik Westerholm.

————————————————————————————-

Västerås är starka hemma och måste nu verkligen knappa in på Leksand på en tredjeplats. Man spelar med mycket fart spelet och jag tror Malmö får det svårt att hänga med här, spelar denna med medelinsats.

/e@sy