Match tre i bäst av fem i steget mot spel i den Svenska Hockeyligan. Karlskrona som var hemmalag i det förra mötet släppte rejält på handbromsen och spelade mycket bättre än vad laget gjorde i match ett och kunde vinna och utjämna matchserien till 1-1 i matcher. Kan laget lyckas knipa en bortaseger och ha möjlighet att avgöra på hemmaplan på tisdag?

  • Match: Västerås – Karlskrona
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Karlskrona över 1,5 mål
  • Odds: 1,63 @ Unibet
  • Insats: 4/5 units
  • Spelstopp: 8/3, 16.00

Två matcher spelade och det står 1-1 i matcher. Vi kan summera från dom matcherna att Karlskrona spelade betydligt bättre i det andra mötet än vad laget gjorde i match ett i Västerås. Då föll Karlskrona även välförtjänt med 2-1.

I det senaste mötet släppte Karlskrona på handbromsen och tog tag i matchen direkt. Det dröjde bara 2:18 in i den första perioden innan hemmalaget kunde ta ledningen. Det tog ytterligare bara tio minuter och ett nytt numerärt överläge för Karlskrona och fintade in 2-0. Ett resultat som stod sig länge och mycket att tacka målvakten i Karlskrona, Patrick Galbraith som storspelade.
Trots en rejäl forcering och mängder av powerplay från Västerås lyckades inte laget få in pucken i mål och istället med dryga fem minuter kvar kom 3-0 för Karlskrona. Än en gång i spel med en man mer på banan. Västerås skulle få in en reducering men alldeles för sent och föll med 3-1.

vasteras_200V.S karlskrona_200

Ny match att vänta i ABB Arena Nord och för Västerås del gäller det att få igång målskyttet och framförallt sitt powerplay-spel. Laget har nu spelat tretton numerära överlägen utan att kunna sätta dit en puck mot Karlskrona i denna finalserie.
För Karlskrona kostar det på laget att dra på sig så många utvisningar och det kommer troligtvis inte hålla i längden. Men hittills har det inte kostat laget speciellt mycket och självförtroendet i egen zon är på topp.
Karlskrona’s offensiva spelet har fått sig en rejäl höjning med tre mål senast och samtliga mål kom i spel med en man mer på banan.

Lagens sjunde möte under säsongen.
På dom sex tidigare matcherna har Västerås två segrar och Karlskrona fyra. Det vi kan summera från dom mötena är att hemmalaget har vunnit tre matcher och bortalaget tre. Noterbart är att hemmalaget har vunnit lagens tre senaste möten.

06.03.15HOCKarlskronaVästerås3 : 1
04.03.15HOCVästeråsKarlskrona2 : 1
18.02.15HOCKarlskronaVästerås2 : 1
(1 : 1)
27.12.14HOCVästeråsKarlskrona1 : 3
11.11.14HOCKarlskronaVästerås1 : 3
02.10.14HOCVästeråsKarlskrona0 : 4

Noterbart är att Karlskrona har gjort minst två mål i fyra av sex möten den här säsongen. (inkluderat övertid och straffar)

Match tre och den viktigaste matchen under den här matchserien.
Karlskrona har samtliga spelare tillgängliga och laget är oerhört taggade på uppgiften. Inte nog med att ha möjligheten att kunna vid seger avgöra på hemmaplan på tisdag, så har laget med sig massor av fans som kommer ge allt för att hjälpa fram laget till en seger.
Under säsongen var Karlskrona ett stabilt bortalag och vann femton bortamatcher av tjugosex stycken. Av ett bortalag i Hockeyallsvenskan var Karlskrona det lag som gjorde flest mål på bortais.
På dom tjugofyra senaste bortamatcherna för Karlskrona har laget gjort minst två mål i tjugo stycken.
En viktiga match som står på spel och Västerås är rejält revanschsugna efter förlusten sist. För Karlskrona’s del gäller det att spela det spel laget visade upp under den första perioden i den förra matchen och inte dra på sig lika många utvisningar.
Ska Karlskrona lyckas vinna kan laget inte förlita sig på Gailbrath ännu en gång då han inte kan vara en vägg i varje match. Därav måste laget framåt och vara effektiva när chanserna kommer att ges.
Karlskrona visade upp ett bländande powerplay senast och fungerar powerplay-spelet idag kommer det bli en jobbig afton för Västerås.
Med ett Karlskrona som hittat tillbaka till sig spel och är inne i vad som händer och vet att ska man besegra Västerås ännu en gång den här säsongen kommer det att behövas minst två mål under ordinarie tid. Samtidigt som Västerås har den största pressen på sig och målvaktsspelet och försvarsspelet har inte imponerat fullständigt.
Mitt spel blir Karlskrona över 1,5 mål till 1,63 hos Unibet,