Då är dagen här! En matchserie i bäst av fem matcher där något av lagen Västerås eller Karlskrona kommer spela i SHL nästa säsong. Den första matchen kommer spelas i ABB Arena Nord. En arena där Västerås gick starkt under säsongen och blev seriens fjärde bästa hemmalag. Däremot var Karlskrona inget drömmotstånd och Västerås vann bara en match av dom fyra under grundserien. Kommer den här matchen bli målsnål och inledas med en försiktigt?

  • Match: Västerås – Karlskrona
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mål mellan 00:01 – 09:59? Nej
  • Odds: 1,81 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units
  • Spelstopp: 4/3, 19.00

Det slutade med att Västerås vann hela Hockeyallsvenskan i en otroligt jämn avslutning. Laget stannade till slut på nittioåtta poäng efter femtiotvå omgångar. Det räckte för att ta förstaplatsen och man vann med två poäng före Karlskrona och tre före trean Malmö.
Västerås avslutade i sista omgången att besegra Björklöven med 5-3.

Västerås vann serien trots sin svaga inledning och laget blev snabbt uträknat att det inte kommer bli någon topplacering. Men dom som dömde ut laget fick sig en rejäl smäll på fingrarna när Västerås stred sig uppåt i tabellen.
Under lagets avslutande omgångar vann Västerås fyra raka matcher och tog poäng i sju raka matcher, varav fem segrar.

Västerås var även ett utav Hockeyallsvenskans bästa hemmalag när laget tog femtioen poäng på tjugosex hemmamatcher.
Det östes in en del mål från lagets sida och det slutade med hundrafyrtiofyra stycken, sjätte bäst i ligan.
Västerås har en otroligt bra stabilitet bakåt och släppte bara in hundrasexton mål under säsongen. Det var minst insläppta mål av ett lag i serien.

västeråsV.S karlskrona_200

Karlskrona höll på att tappa topp två placeringarna i slutomgångarna. Laget fick skakiga ben i den näst sista omgången hemma mot Vita Hästen när laget vände underläge 0-1 till ledning 2-1, för att därefter tappa matchen och förlora med 4-2.
I den sista omgången var allt Karlskrona behövde var att ta ett poäng. Det såg bra ut tills Södertälje satte 1-0 i inledning av den tredje perioden. Karlskrona kvitterade nästan omgående och kunde hålla ut och klara 1-1 efter fulltid men laget kom undan med blotta förskräckelsen, då Södertälje hade massvis av farligheter.
Matchen vanns till slut av Södertälje med 2-1 efter straffar.

Men trots nervsprattlet slutade Karlskrona på en andra plats i Hockeyallsvenskan med nittiosex poäng efter femtiotvå omgångar. Laget hamnade före storsatsande Malmö med ett poäng.
På att göra mål var Karlskrona ett utav seriens bästa lag. Laget gjorde hela hundrafemtionio mål och blev tredje flest mål i ligan.
Bakåt var det också stabilt. Det släpptes bara in hundratjugofyra mål och det var tredje minst mål till antalet.

Bortaspelet var även det bra. Karlskrona spelade tjugosex bortamatcher och tog fyrtio poäng på bortaplan. Med den poängskörden slutade Karlskrona på en fjärde plats i borta tabellen.
Laget var däremot  något sämre att försvara sig på bortais och släppte in sjuttioen mål. Ett snitt på drygt 2,7 mål per match.

Fyra möten och tre bortasegrar.
Det var i lagens senaste match som hemmalaget fick vinna. Då slutade matchen 2-1 till Karlskrona efter straffar.
Annars hade dom tidigare tre resulterat i tre målsnåla matcher där bortalaget varit något starkare.

18.02.15HOCKarlskronaVästerås2 : 1
(1 : 1)
27.12.14HOCVästeråsKarlskrona1 : 3
11.11.14HOCKarlskronaVästerås1 : 3
02.10.14HOCVästeråsKarlskrona0 : 4

Noterbart är att tre av fyra matcher fick inte se ett mål innan tio minuter spelade.

Vilket lag tar tag i taktpinnen?
Det bör vara Västerås,när laget börjar på hemmaplan. Men laget har respekt för Karlskrona den här säsongen. Laget har inte vunnit en enda match på hemmaplan mot Karlskrona den här säsongen och vill säkerligen inte förlora en tredje och förstöra hemmaplansfördelen.
Två lag som har en SHL-plats på spel och båda lagen är skickliga på både hemma respektive bortaplan.
Lagens möten har alla vari målsnåla och jag tror knappast vi får se en match i ett skyhögt tempo i inledningen. Däremot ser jag en inledning där båda lagen känner på varandra och kommer försöka ingjuta respekt och försöka ta in stundens allvar.
Västerås släppte in minst mål i hela serien och Karlskrona var inte mycket sämre utan var tredje bäst på att inte släppa in mål.
Båda lagen har skickliga defensiver och har bra målvakter.
Med en match som betyder ofantligt mycket om vilka som bara har två matcher kvar att vinna för att gå upp till SHL. Därav blir det en förhoppningsvis avvaktande inledning och det kommer inget mål innan tio minuter spelade.
Mitt spel blir därmed inget mål innan 09:59 till 1,81 hos Unibet