Hockeyallsvenskan börjar dra ihop sig och det är väldigt viktiga poäng på spel ikväll då Karlskoga gästar Västerås. Två lag som slåss om en direktplats till kvalserien och jag går på det formstarkaste laget här.

  • Match: Västerås – Karlskoga
  • Spel: Västerås
  • Odds: 2,00 @ expekt
  • Insats: 5/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Västerås är efter Leksand det formstarkaste laget i hockeyallsvenskan just nu och laget kommer in till den här matchen med fem raka vinster i ryggsäcken. Vinsterna har dessutom kommit mot väldigt bra motstånd vilket gör det hela ännu mer imponerande. Södertälje, Mora, Oskarshamn, Djurgården och Malmö är inga bottenlag som saknar motivation direkt. På hemmais är man fortfarande obesegrade i år och har sex raka vinster i ABB Arena. För tio omgångar sedan så låg man hela 11 poäng bakom Karlskoga i tabellen, ett avstånd som nu krympt till endast en poäng. Man har alltså chans att kliva förbi Karlskoga ikväll och ta sig upp på en direktplats till kvalserien, något som jag tror man fixar med den form man befinner sig i.

Eric Johansson är ett frågetecken ikväll då han klev av värmningen i senaste matchen, i övrigt inga nya avbräck.

Karlskoga är allt annat än formstarka för tillfället och man åker till Västerås med två raka förluster i bagaget och en målskillnad på 0-8. Förlust mot Oskarshamn med 0-4 följdes upp av ännu en 0-4 förlust mot Djurgården. Inte ett mål på två matcher alltså, något som inte håller mot Västerås som pepprat in mål på hemmais på slutet. På resande fot har dessutom Karlskoga varit riktigt dåliga på slutet där man har fyra förluster och en övertidsvinst mot Almtuna på de fem senaste försöken. Laget som hade en fint grepp om en direktplats har nu alltså både Västerås och Djurgården flåsandes i nacken med bara en poäng bakom, något som givetvis borde vara stressande då det är lättare att jaga än att bli jagad.

Fredric Eriksson kommer inte till spel hos bortalaget, annars ser det bra ut i truppen.


Ett gott gåendes Västerås med vind i seglet tycker jag ska ha kanonchans ikväll, man går förbi Karlskoga i tabellen vid vinst idag och det tror jag är en fin morot för laget. Hemmalaget har seriens bästa målvakt i Lars Johansson (bilden) med en räddningsprocent på 93,58%, håller han någorlunda tätt ikväll så tror jag VIK löser en seger.

/e@sy