Ett par matcher i hockeyallsvenskan ikväll och jag vänder blicken mot Västerås – Djurgården. Hemmalaget är klara favoriter på 1×2 spelet men borde det verkligen vara så?

  • Match: Västerås – Djurgården
  • Spel: Djurgården
  • Odds: 3,15 @ William Hill
  • Insats: 3/10 units
  • Spelstopp: 19:00

Västerås placerar sig på en tredje och sista direktplats till kvalserien just nu, med endast tre poäng till godo på Södertälje på en fjärdeplats. Formen är god hos hemmalaget och man har tagit poäng i fyra av de fem senaste matcherna. Enda plumpen kom i 2-3 förlusten på hemmais mot Mora näst senast, men det var en match där man förtjänade minst en poäng. Man har också levt på ett mycket bra målvaktsspel från Lasse Johansson på slutet och det är väl på tiden att han gör en liten plattmatch nu.

Något som även talar för Djurgården är att hemmalaget saknar Mikael Backlund i tre matcher framöver på grund av avstängning. Han har varit delaktig i det mesta framåt för Västerås de två senaste matcherna och med sina 30 poäng på 23 matcher så är han den som snittar högst antal poäng per match i hockeyallsvenskan. Givetvis ett gigantiskt avbräck för Västerås!

Djurgården har efter en trevande inledning kommit igång ordentligt på slutet och man har nu sju vinster, ett kryss och bara två förluster om vi blickar tio matcher tillbaka. En form som inneburit att laget nu tagit sig upp på en sjundeplats vilket innebär play-off i slutändan. Man har haft stora problem under säsongen med att göra mål men verkar nu kommit igång ordentligt då man gjort fyra mål i tre matcher i rad. Till skillnad från Västerås så har man inte direkt några superstjärnor i laget som Backlund/Berglund och det känns som fler kan kliva fram när andra sviker.

Bortalaget förväntas ställa upp med samma manskap som senast mot Malmö. Där saknade man Linus Arnesson, Nils Andersson, Kim Lennhammer och Christian Eklund.


En väldigt jämn match i mina ögon nu när Mikael Backlund saknas och Djurgården har en väldigt uppåtgående formkurva. Det förväntas även en hel del Djurgårdare till ABB Arena ikväll så laget kommer få ett otroligt starkt stöd ifrån läktarhåll. 3,15 som William Hill erbjuder är helt enkelt för högt och måste testas med en insats under medel.

Var även lite sugen på under 5,5 mål då jag tror det blir en målsnål match, men oddset för detta lockade inte så jag hoppar det spelet.

/e@sy