Toppmatch i hockeyallsvenskan ikväll då tabelltrean Västerås tar emot tabelltvåan Bofors. Västerås har en riktigt dunkel form och fick senast stryk mot bottenplacerade Almtuna. Bofors är årets överraskning och kommer inneha andraplatsen när detta år är slut. Här är det en del skador och annat som stör för ena laget, vilket gör att jag tycker detta spel är vettigt.

  • Match: Västerås – Bofors
  • Spel: Bofors +0.5 (samma spel som x2)
  • Odds: 1.68
  • Units: 6/10
  • Spelstopp: 19.00

Västerås har som sagt en usel form för tillfället, och man placerar sig på en 11:e plats i allsvenskans formkurva över de sex senaste matcherna. Mycket av detta beror på att man har åkt på en hel del skador och annat på slutet, och man har inte en tillräckligt bred trupp för att tackla detta. För att stärka upp truppen har man värvat backen Matt DeMarchi, men han anländer sent ikväll och blir inte med mot Bofors.

Borta från spel ikväll är även långtidsskadade Mitell, Johansson och Lundgren. Kinisjärvi och Mårtensson dras även med skador och finns inte med i truppen. Lägg därtill att William Karlsson är på JVM, plus att Kenneth ”bacon” Bergquist insjuknat och är ett stort frågetecken inför kvällen. Kenneth och William placerar sig på 2:a och 3:e plats i den interna poängligan, så visst är det två hårda avbräck. Man har haft stora problem att hitta nätet på slutet och har endast nio gjorda mål på de fem senaste matcherna, vilket givetvis inte är ok för ett lag som Västerås.

Bofors fortsätter att överraska i hockeyallsvenskan och har endast Örebro ovanför sig i tabellen. Man har en kalasform med tre raka vinster i bagaget (en vinst på övertid), och på dessa tre matcher har man bara släppt in ett (!) mål. Jag tycker man har den bästa målvakten i hela allsvenskan i Bellissimo, som har en utomordentlig räddningsprocent på 92.66!

Till dagens match saknar Bofors Larsson, Thermell och Jensen. Ingen av dessa tycker jag själv är några jättehårda avbräck. Annars har man fullt frisk trupp som är redo för ännu ett krig.

—————————————————————————————-

Jag tror detta blir en målsnål match med fördel för formstarka Bofors. Man har en så gott som skadefri trupp och en målvakt som tar det mesta för tillfället. Bofors har en jättechans att skaffa sig minst ett kryss här tycker jag!

Eftersom jag tror detta blir riktigt målsnålt så spelar jag även 6/10 units på under 5.5 mål, 1.72 hos bet365.

/e@sy