Full omgång i Hockeyallsvenskan med sju matcher på tablån. I en match möts tabelltolvan Västerås och nionde placerade Björklöven. Ett hemmalag som är seriens sämsta hemmalag men går ut i tidningen VLT att laget ska nu ta full pott i dom tre kommande hemmamatcherna. Lyckas laget med en seger ikväll?

  • Match: Västerås – Björklöven
  • Serie: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Västerås
  • Odds: 1,70 @ Unibet
  • Insats: 3,5/5 units 
  • Spelstopp: 25/11, 19:00

Västerås förlorade lagets senaste match, borta mot AIK med 3-2. En match där den första perioden inte alls blev som Västerås hade tänkt sig och laget kom inte alls upp i standard och AIK var ruskigt bra och fick en bra utdelning. 3-0 efter den första perioden och AIK bäddade för seger. Västerås spelade upp sig men kom inte närmare än 3-2.

Förlusten innebar Västerås andra raka och på lagets fem senaste matcher har det slutat med två segrar och tre förluster. Det gör Västerås till seriens åttonde mest formstarka lag.
Med uteblivna segrar så klättrar inte laget märkvärdigt i tabellen heller. Med tjugofem spelade omgångar har Västerås trettiofyra poäng och befinner sig på en tolfte plats. Med endast två poäng bakom åttan och sista play-off laget Södertälje men bara ett poäng ner till Oskarshamn som ligger under kvalplats.

Anledningen till att Västerås ligger där laget ligger är till en stor del av lagets spel på hemmaplan. Där har Västerås verkligen inte kommit upp i lagets nivå och efter elva hemmamatcher är Västerås seriens sämsta hemmalag. Det med en statistik på fyra segrar, varav en efter övertid/straffar, sju förluster, varav två efter övertid/straffar och en målskillnad på 24-28.
Västerås föll inte bara i förra hemmamatchen mot Malmö med 1-2 efter straffar utan har radat upp tre raka torsk i hemmaborgen.

Västerås återfår eventuellt Stefan Gråhns som har varit skadad den senaste veckan men kan vara aktuellt för spel igen.

vasteras_200 V.S bjorkloven_200

Björklöven förlorade sin senaste match på hemmaplan mot Oskarshamn med 1-2. Förlusten innebar att Björklöven fick ett slut på sin fyra långa segersvit och poängsvit med fem raka matcher. Björklöven gjorde inte en kanoninsats och spel i powerplay fungerade inte överhuvudtaget.

Men med fyra segrar av fem möjliga har Björklöven spelat till sig nio poäng på dessa matcher vilket gör laget till seriens fjärde formstarkaste.
Trots segrarna och den starka formen klättrar inte heller Björklöven högre upp i tabellen. Laget rycker istället lite lite ifrån bottenkollegorna och har efter tjugofem spelade matcher trettiosex poäng och ligger på en nionde plats. Med samma poäng som sista play-off laget Södertälje men bara tre poäng ner till nästjumbon Oskarshamn.

Bortaplan har passat Björklöven bra den här säsongen. Efter tretton spelade bortamatcher har laget tagit femton poäng vilket placerar laget som det sjunde bästa bortalaget i serien. Med en statistik på sex segrar, varav fyra efter övertid/straffar, sju förluster, varav en efter övertid/straffar och en målskillnad på 28-41. En horribel målskillnad för ett lag som bara förlorat en mer bortamatch än vad laget har vunnit.
Björklöven vann sin senaste bortamatch mot AIK med 4-3 efter straffar. Noterbart är att det lagets tredje raka seger efter övertid eller straffseger och på Björklövens fem senaste bortamatcher har det resulterat i fyra segrar.

Dags för säsongens andra möte.
Den första matchen spelades i Umeå med Björklöven som hemmalag. En match Björklöven tog ledningen i men Västerås vände med två mål i boxplay och kunde till slut vinna med 4-1.
På lagens fem senaste möten har det slutat med tre segrar för Västerås och två för Björklöven. Noterbart är att Västerås har tre raka segrar mot Björklöven.
På hemmaplan för Västerås har det på lagens fem senaste möten slutat med fyra segrar för Västerås och en för Björklöven.

Dags för Västerås att börja plocka trepoängare på hemmaplan?
Ja det är det absolut. Västerås besitter ett otrolig material på pappret men har inte fått spelet att stämma i hemmaborgen. Att vara Hockeyallsvenskan sämsta hemmalag efter elva hemmamatcher var inget laget räknade med.
Nu går däremot spelarna ut i den lokala tidningen att det ska bli tre raka hemmasegrar från och med ikväll. Det kan det absolut bli. Det på grund av att Västerås kom tillbaka starkt mot AIK senast och trots den dåliga starten gav inte laget upp utan slet för poäng. Laget har spelat relativt bra den senaste tiden men har inte fått full utdelning. Det är kanske dags ikväll mot ett Björklöven som har släppt in fyrtioen mål på bortaplan. Samt att Västerås kan komma till spel med skadefri trupp. Då är Västerås ett av seriens bästa lag och det är dags för spelarna i Västerås att bevisa det nu också. Speciellt mot ett Björklöven som Västerås trivs bra emot och som inte har spelat bra den senaste tiden och matchen senast var ingen imponerande syn från bortalaget.
Med ett laddat hemmalag som vill bryta sin tre raka förlustrad på hemmaplan är Björklöven en perfekt uppgift då laget kommit ner på jorden igen efter fyra raka segrar och spelet senast skrämde inte många.
Västerås måste börja ta tre poäng på hemmaplan om laget ska ha någon chans att kunna ta en direktplats till SHL.
Jag tror dock att steget mot den platsen börjar ikväll. Mitt spel blir Västerås som segrare till 1,70 hos Unibet.