En släpande match i den Hockeyallsvenska omgången fyrtiosex. Den fullbordas när BIK Karlskoga gästar Västerås inne i ABB Arena Nord. Det är två lag som har gått tungt på sistone som gör uppstart efter ett landslagsuppehåll och nu är det frågan om Västerås kan bygga vidare på sin seger laget tog innan uppehållet medan BIK Karlskoga vill bryta sin förlusttrend på tre raka matcher. Hur skall detta sluta?

  • MatchVästerås – BIK Karlskoga
  • Liga: Hockeyallsvenskan
  • Speltips: Mål innan 09:59? JA
  • Odds: 1,76 @ Unibet
  • Insats: 2,5/5 units 
  • Spelstopp: 16/2, 19,00

Västerås fick äntligen vinna efter TIO raka förluster när laget besegrade Sundsvall på bortais med 3-1 innan landslagsuppehållet. En ofantligt viktig seger och kampen för att nå playoff var dessa tre poäng otroligt välbehövliga.
För i tabellen finner vi Västerås på inte mindre än en elfte plats med sextiofyra inspelade poäng efter fyrtiofem omgångar. Upp till närmsta playoff-lag som är Vita Hästen är det fem poäng. Fördelen där för Västerås är att laget har två matcher mindre spelad och har att nå playoff i egna händer.

Hemmaspelet i ABB Arena har gått otroligt tungt på slutet. Det normala urstarka hemmaspelet har gått i stå och laget har nu radat upp fem raka förluster i hemmaborgen och laget har bara mäktat med två segrar på dom tio senaste hemmamatcherna. Det har gjort att Västerås i dagsläget bara är seriens åttonde bästa hemmalag med fyrtio intjänade poäng efter tjugotvå hemmamatcher.
Något som däremot är anmärkningsvärt när Västerås spelar hemmamatch är att det nästan alltid smäller tidigt i matcherna. I lagets tjugotvå hemmamatcher har hela sjutton stycken innehållit minst ett mål innan ens tio minuter blivit spelade. Dessutom har lagets fem senaste hemmamatcher innehållit mål innan uret slagit 09:59.

vasteras_200 V.S BIK Karlskoga

BIK Karlskoga’s segrar kom av sig och byttes ut mot förluster istället. Innan uppehållet åkte laget på sin tredje förlust på raken när Almtuna vände underläge 0-2 till seger 4-2 på hemmaplan.
Dom uteblivna segrarna har skickat BIK Karlskoga allt längre neråt i den ofantligt jämna tabellen och just nu befinner sig laget sig på en femte plats med sjuttiotvå inspelade poäng efter fyrtiofem omgångar. Det är dock inget långt steg upp till fyran Leksand som bara är ett poäng före, men ner till åttan är det enbart tre poäng. Fördelen är att BIK Karlskoga har en match mindre spelad.

På bortaplan har BIK Karlskoga gått riktigt bra den här säsongen. Det har blivit poäng i fjorton av tjugotvå bortamatcher och av dessa har det blivit tio segrar och totalt trettio poäng på kontot. Det gör BIK Karlskoga till Hockeyallsvenskans fjärde bästa bortalag.
Formen på bortaplan är dessvärre sisådär med två raka nederlag och tre förluster på dom fem senaste bortamatcherna.
BIK Karlskoga innehar samma facit som Västerås med att låta sina matcher innehålla ett tidigt mål. Av lagets tjugotvå bortamatcher har det fallit minst ett mål i sjutton stycken.

Det fjärde och sista mötet i grundserien.
Det har spelats två matcher inne i Nobelhallen och där har BIK Karlskoga avgått med segern i båda. Först en 3-2 seger efter straffar och därefter en klarare 4-0 seger.
Det har också spelats en match i ABB Arena och även då vann BIK Karlskoga. Då tillskrevs segersiffrorna med 0-1.
Lagens fem senaste möten har slutat med en seger för Västerås och fyra för BIK Karlskoga. Noterbart är att i tre av dessa fem möten har innehållit ett mål innan 09:59.
Dom fem senaste mötena i ABB Arena har resulterat i minst ett mål innan 09:59 i tre utav matcherna och två segrar för Västerås och tre för BIK Karlskoga.

Tre otroligt viktiga poäng som står på spel.
Västerås har inte haft det lätt mot BIK Karlskoga den här säsongen utan har bara lyckats tagit ett poäng av dom hittills nio möjliga. Mitt fokus hamnar därav på ett tidigt på. Motiveringen på att det kommer falla ett tidigt mål i mötet är bland annat detta. Det är två offensivt skickliga lag. BIK Karlskoga har gjort andra flest mål i serien och Västerås sjunde flest. Båda lagens defensiver har svajat ordentligt under säsongen och det rasslar något för många mål i lagens egna målburar.
Som sagt är det två offensivt skickliga lag som möts. Det är dessutom två lag som vill föra spelet och styra och ställa. Det är som alltid full fart i lagens inledning av matcherna. För Västerås del är hemmaspelet lagets styrka och det är där man sätter in pressen tidigt. Det visar sig även i målprotokollet då det i sjutton av tjugotvå hemmamatcher har ramlat in minst en puck innan 09:59. BIK Karlskoga har som samma spelidé oavsett om laget spelar på hemma eller på bortaplan. På bortaplan smäller det tidigt och där har också sjutton av tjugotvå bortamatcher innehållet ett mål innan 09:59.
Mellan lagen smäller det också tidigt och i tre av lagens fem senaste möten har vi fått ett mål innan halva den första perioden blivit spelad.
Det är mycket prestige mellan dessa lag och det är otroligt mycket att spela om. Att det har varit landslagsuppehåll och lagen har fått vilat och slipat på sina styrkor kommer vi sannolikt få en laddad inledningen av matchen.
Mitt spel blir därmed mål innan 09:59 till 1,76 hos Unibet.