Endast en match i hockeyallsvenskan ikväll, och det är ”arosderbyt” mellan Västerås och Almtuna. Västerås måste verkligen vinna här om man ska ha chans på en direktplats till kvalserien. Almtuna har bra form och kommer förmodligen slippa att kvala sig kvar i hockeyallsvenskan. Stora målvaktsbekymmer i ena laget ikväll vilket gör att jag går in hårt här!

  • Match: Västerås – Almtuna
  • Spel: Västerås
  • Odds: 1.62 @ unibet
  • Units: 8/10
  • Spelstopp: 19:00

Västerås har 7 poäng upp till tredjeplacerade Leksand i detta nu, vilket innebär att det är dags att börja vinna om man vill ta en direktplats till kvalserien. Senast gjorde man en mycket bra match på bortais mot Södertälje, en match som till slut vanns med 1-3 efter ett mål i öppen kasse av poängkungen Broc Little. En annan matchvinnare var målvakten Daniel Sperrle som motade 39 av 40 skott i matchen, och just Broc Little och målvaktsspelet är två viktiga faktorer om Västerås ska nå kvalserien.

Till kvällens match saknar man endast Viktor Mårtensson och Fredrik Johansson, två spelare som varit borta en längre period.

Almtuna har fått med sig bra resultat på slutet utan att direkt förtjäna det. Jag var på plats i deras näst senaste match, som man vann mot Mora med 4-3. Man hade 15 skott på mål och lyckades alltså sätta dit 4 av dessa, något som man ska tacka Moras målvakt för. Senast hemmaslog man Borås med 3-2, en match där man inte heller imponerade särskilt mycket efter en del rapporter. Nu är det bra mycket tuffare motstånd, och jag tror man kommer få det riktigt tufft ikväll mot ett hungrigt Västerås.

Målvakten Alexander Hamberg skadade sig ganska illa mot Mora, vilket innebär att hans säsong är över. I och med detta lånade man in AIK målvakten Markus Svensson, som även tog plats mellan stolparna mot Borås. Men idag har AIK kallat tillbaka Svensson för derbyt. Kvar blir då Adam Reideborn som såg darrig ut när han kom in mot Mora, extrakeeper blir en juniormålvakt.

I övrigt väldigt stora frågetecken för Nevalainen, Sjölund, Johansson, Rollin Karlsson och Vestberg, som alla var borta i senaste matchen.

————————————————————————

Västerås ska vara det hungrigare laget här då man jagar en direktplats till kvalserien. Almtuna ligger på hyfsat säker mark och är inte alls lika desperata efter poäng. När dessutom Almtuna har målvaktsbekymmer väljer jag att gå in hårt på Västerås här, 1.62 hos unibet är bra!

/e@sy