Hockeyettan östra fortsätter på onsdagskvällen och den här gången kommer jag återigen titta närmare på matchen där Haninge ingår. Väsby står för ishall och motstånd där båda lagen söker viktiga poäng.

  • Match: Väsby – Haninge
  • Serie: Hockeyettan Östra Vår
  • Speltips: Haninge ML
  • Odds: 1.97 @ betsson
  • Insats: 6/10 units
  • Spelstopp: 14/1, 19.00

vasbyVäsby har på pappret ett helt okej lag, men man har inte riktigt fått till det här i fortsättningsserien. Grundserien löste man som förväntat och slutade på en sjätteplats i serien med 34 inspelade poäng. Spelet har varit väldigt upp och ner under hela säsongen och ett stort problem har varit målskyttet. Det positiva i det hela är att man har spelat tight defensivt och på så vis tagit en hel del poäng. Nu i denna serie så har det sett allt annat än bra ut. Man har förlorat tre av fem matcher och senast hemma mot Hammarby var en stor besvikelse. Man förlorade med 1-5 efter att ha tappat allt i sista perioden. Väsby har inte varit sig lika, men mycket av detta spel handlar också om att dagens motståndare har höjt sig avsevärt mot i höst. Hemmalaget verkar som sagt gått i motsatt riktning och har haft problem med försvarsspelet senaste matcherna. Då kommer det inte bli lätt när seriens överlägset hetaste offensiv kommer på besök. Positivt är att Väsby faktiskt vann båda höstens möten, men det efter jämna matcher. Jag tror man kommer få problem med Haninges offensiv denna dag och för att vinna denna match kommer man behöva göra ganska många mål, och den summan tror jag inte Väsby kommer upp till.

haningeHaninge har jag tjatat om många gånger denna säsong. Senast var det när man mötte Hammarby hemma och tillslut vann efter straffar. Jag fick dock kryssa i en röd prick i mitt spreadsheet, men Haninge vann fortfarande matchen och är även efter förra omgångens match mot Tierp helt obesegrade i starten av denna serie. Man har imponerat oerhört i inledningen och man har höjt sig ett par snäpp mot i höstas. Offensiven är deras absolut starkaste sida och det har man också bevisat genom att göra 33 mål på de inledande fem matcherna. Bakåt har man också släppt in en del, men samtidigt får man kanske räkna med det när man är så pass offensiva som man är. Man har ett namnkunnigt lag med flera spelare som har meriter från högre divisioner än detta. Man har många spelare som kan avgöra matcher och det tror jag man vinner i längden på. Till matchen nu har man även fått ytterligare ett tungt tillskott. Carl Ackered har blivit utlånad från Vita Hästen för att avsluta säsongen hos Haninge. Han värvades av Hästen i tidigare i vinter från Vimmerby, men har fått sparsamt med speltid i allsvenskan hittills. I Vimmerby och i ettan under tidigare säsonger så var han en nyckelspelare såväl defensivt som offensivt. Ett riktigt bra nyförvärv för Haninge som kan behöva just en riktigt bra back. I vilket fall så är Haninge klart vassare på pappret och under normala omständigheter så ska dem vinna detta.


Jag tycker det ska vara skillnad på lagen här. Haninge har öppnat urstarkt och är svårstoppade just nu. Idag möter de alltså ett Väsby som har haft en nedåtgående formkurva. Det ska vara fördel Haninge här. Mitt spel blir alltså Haninge ML till oddset 1.97 hos betsson. Insatsen kommer bli en bit över medel och landa på 6 units.

Twitter @HedenskogH och @spelaspelse

Lycka till!

/Heden