På söndag är det dags för en svensk klassiker då Vasaloppet ska köras från Sälen till Mora. Jag har hittat ett väldigt intressant spel på en kille som var nära att skrälla förra året, men som inte orkade hela vägen. I år har han haft bättre förberedelser och ska ses med bra chans!

  • Evenemang: Vasaloppet
  • Spel: Jens Eriksson vinnare
  • Odds: 16,00 @ betsafe
  • Insats: 1/10 units
  • Spelstopp: 08:00

vasaloppet

Jens Eriksson från Dala-Floda har åkt vasaloppet fyra gånger där han bland annat har samlat på sig en 13:e, 10:e och en 5:e placering. Femteplatsen är från förra året där han hade otroligt bra skidor och bara var 17 sekunder bakom segrande Jörgen Aukland. Han satsade inte alls på vasaloppet förra säsongen ska sägas, då han kom direkt från VM i Val di Fiemme till startplatsen i Sälen. Med tanke på det stod han för en grym prestation och med ett annat upplägg till årets vasalopp så ska han finnas med i främre träffen.

Hela säsongen har nämligen varit anpassat för det här loppet och Jens valde medvetet att skippa OS i Ryssland för att få bästa uppladdning inför söndagens lopp, det skvallrar en del om hur mycket han går in för detta. Han har även visat fin form den här säsongen med en 4:e och 7:e plats i världscupen. Fjärdeplatsen är från sprinten och det är självklart en fördel i en eventuell spurtuppgörelse på upploppet i Mora.

jenseriksson

Genrepet inför vasaloppet blev lyckat då Jens knep en förstaplats i skinnarloppet (45km) i Malung för ett par veckor sedan. Det var många bra åkare med i det fältet där han bland annat slog bröderna Aukland och Oskar Svärd, alla tre tidigare vinnare av vasaloppet. Jens ingår dessutom i norska Team Centric numer där bland annat båda bröderna Aukland även ingår. Det kan innebära hjälp på vägen under de nio milen och han har säkerligen fått en del värdefulla tips inför årets start.


Jag fick tipset att spela Jens Eriksson redan förra vasaloppet, då stod han i fina 50 ggr pengarna. Givetvis glömdes detta bort och det var riktigt obehagligt att se honom i täten under långa delar av loppet. Den här gången bjuds vi inte på några 50 ggr, men jag tycker ändå att det är ett fint odds som måste testas. Det här har varit hans mål hela säsongen och med lite ytterligare rutin från förra årets lopp ska han räknas!

Spelar även ett platsspel (1-3) på Jens till 4,00 hos unibet- 1,5/10 units.

Jens fick en fråga i lokalblaskan nyligen vad han ville säga till dem som spelat pengar på honom som segrare.

Att de har goda chanser och jag ska göra allt för att de ska få en del pengar tillbaka.

Det bådar gott och vi önskar Jens lycka till i fäders spår!

/e@sy