Ja på Söndag smäller det då, när Vasaloppet 2012 släpps iväg. Loppet har fått en extra boost detta år då världens bästa skidåkare, Petter Northug valt att ställa upp. Spelbolagen har gjort norrmannen till favorit här, men då finns det minst tre andra åkare som jag tror har en bra mycket större chans. En av dessa har haft en grym säsong hittills och kan nog utmana på riktigt här!

  • Evenemang: Vasaloppet 2012
  • Spel: Jimmie Johnsson topp 3  (plats-spel)
  • Odds: 4.50 @ unibet
  • Units: 4/10
  • Spelstopp: 07:00 4/3

Jimmie Johnsson har haft en helt fantastisk säsong hittills i långloppscupen (Ski Classics), och han placerar sig just nu på en tredjeplats i sammandraget, med endast Stanislav Rezac och Jörgen Aukland framför sig. Kikar vi på placeringarna han tagit i Ski Classic hittills så ser man vilken jämnhet han åker med:

Jizerska Padesatka – 2:a

Marcialonga – 5:a

König Ludwig Lauf – 4:a

Tartu Maraton – 3:a

Han har verkligen varit i parantes i år med åkare som Jerry Ahrlin, Jörgen Brink, Stanislav Rezac och bröderna Aukland. Han slog även Petter Northug när dessa två möttes i Marcialonga, 20 sekunder före var han i mål där. Dessa åkare som han åkt jämnt med kommer alla befinna sig i täten av detta lopp, så det är verkligen toppen han mätt sig med .

Förvisso har Jimmie aldrig ens varit nära att vinna Vasaloppet, i fjol kom han faktiskt i mål först på en 22:a plats. Men formkurvan spikar rakt uppåt och han verkar rejält sugen på att ge storstjärnorna en match här. ”Jag tror jag kan vinna Vasaloppet, jag ljuger om jag säger något annat.” De orden vittnar om en kille med gott självförtroende för närvarande, han kommer bli giftig!

——————————————————————————

Jag tror absolut Jimmie kan fixa en pallplats här då han nästan är den formstarkaste långloppsåkaren för tillfället. Det är heller ingen omöjlighet att han korsar målet i Mora som vinnare.

Spelet innebär alltså att han måste placera sig 1:a, 2:a eller 3:a i loppet, 4.50 som unibet erbjuder spelas med lite under medelinsats.

Testar även 1/10 units på att han vinner Vasaloppet, 15 ggr pengarna erbjuder unibet för detta.

/e@sy