Vi tar oss till Superettan där serieledaren Jönköpings Södra ska gästa Värnamo på tisdagskvällen. Hemmalaget har gjort det ganska bra efter uppehållet och man har vunnit mot Assyriska och fått med sig ett oavgjort resultat mot Degerfors, nu väntar dock serieledaren Jönköpings Södra och normalt sett ska det vara för svårt här. För Jönköpings del så är man seriens bästa bortalag och man har chansen att ta ett bastant grepp om den där förstaplatsen om man tar en trepoängare ikväll. chanser är goda vill jag påstå.

  • IFK Värnamo – Jönköpings Södra
  • Spel: Jönköpings Södra -0.5 (asian handicap)
  • Odds: 1.98 @ bet365
  • Insats: 5/10 Units
  • Spelstopp: 19.30

Värnamo hade en riktigt usel form innan uppehållet med 4 raka förluster, efter uppehållet har man dock tagit starka poäng mot lag i den högre regionen. Nu ska man dock ta sig an serieledaren och seriens bästa lag i mitt tycke och här tror jag man får det aningen får svårt. Man är såklart inte helt chanslösa men Jönköping är ett riktigt bra lag, och även seriens bästa bortalag dessutom.

Man har visat att man kan ha det svårt mot topplag också som när man mötte Sirius och Varberg för inte så länge sen och torskade båda. Så det gäller att man har en topprestation denna kväll för att man ska kunna knipa någon poäng, samtidigt som Jönköping inte har någon toppendag heller det vill säga. I våras förlorade man med 1-2 på bortaplan mot Jönköping och tror det kan bli något liknande denna afton.

varnamo       jönköping

 

Jönköpings Södra är inne i en bra form just nu där man vunnit 7 av dom 9 senaste matcherna. Och man har faktiskt 4 raka vinster på bortaplan vilket även gör dom till seriens bästa bortalag just nu. Det skiljer även 23 poäng mellan lagen och det är såklart klasskillnad här. Och jag tror Jönköping kommer ta ner Värnamo på jorden lite efter att dom fått med sig två bra resultat mot två starka lag.

Och truppläget ser dessutom riktigt bra ut, bara 1 spelare som har lite småskavanker annars är det fullt manskap att tillgå och det är såklart ett plus. Och när man dessutom har chansen att ta ett bastant grepp och förstaplatsen tror jag inte man sabbar det utan jag tror man tar en seger här, ingen walk in the park men ja en seger.

————————————————————————————————————————————————————–

Värnamo hade innan uppehållet en bedrövlig form, nu känns det som man kanske flyger på moln lite och det är dags att komma ner på jorden igen. För i grunden är man inget jättebra lag och man ligger där i nedre regionen av en anledning. Jönköpings Södra är seriens bästa lag vilket man visat flera gånger om. Man har 4 raka segrar och är seriens bästa bortalag. Truppen är i princip fulltalig och det är ett plus och här tror jag man ta en bekväm seger. Jag spelar Jönköpings Södra -0.5 (Rak 2a) till oddset 1.98  Insatsen ligger på medel. Jobbba!!

/ L’orso